Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 26.09.2017 14:31:45

Kako spoznati 10 000 pravih prijateljev

Dovolj je virtualnih druženj, spet je čas za aktivnosti v živo.

Na družbenih omrežjih ni težko najti na stotine virtualnih prijateljev. Pa so to res prijatelji s katerimi greste potovati na Tajsko, na treking po slovenskih gorah ali kolesariti čez Pireneje? Te lahko spoznate na Semaforumu.

Živimo v hitro odvijajočem se svetu, kjer se okoli nas odvija ogromno aktivnosti, z družbo pa smo v fizičnem svetu omejeni. Velikokrat preživljamo čas v družbi enega tipa ljudi, ki ga spoznamo v okoljih kot so šole in službe. Družbena omrežja nam sicer pomagajo do širšega dosega posameznikov. Vendar pa so to res prijatelji, s katerimi dejansko preživljam svoj prosti čas?

Vsak dan brskamo po internetu in družbenih omrežjih ter si želimo, da bi bili tudi sami deležni lepih razgledov s hribov, sproščujoče igre badmintona in koncerta svojega najljubšega benda. A kaj, ko ravno na dan koncerta prijatelji nimajo časa. Tako tudi sami ostanemo doma in nadaljujemo brskanje po spletu ter čakamo. Čakamo na tisti »drugič« ko prijatelji rečejo: »Drugič gremo pa res«. Tako pristanemo v čakalnici, dokler nas nekdo ne reši. Online prijateljstva v večini ostajajo v virtualnem svetu, pogovori se nadaljujejo iz oblačka v oblaček. Seveda, tudi pogovor o hribih je super, samo na koncu dneva želimo spoznati osebo s katero lahko tudi resnično doživimo ta sanjski razgled do morja s Triglava.

Pišejo se algoritmi, kako najti tisto pravo družbo. Vendar pa je odgovor preprost. Skupni interesi so tisti, ki nas resnično povezujejo in aktivnosti tiste, ki gradijo nepozabne spomine. 10 000 uporabnikov nove platforme, ki povezuje za druženje ob aktivnostih, to potrjuje. Če je facebook izkoristil internet za ohranjanje stikov na spletu, Semaforum danes uporablja splet za pretvarjanje virtualne družbe v pravo. Dovolj je virtualnih druženj, spet je čas za aktivnosti v živo.

Značke: semaforum, prijatelji

Članki iz rubrike