favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 10.09.2017 11:48:28

Hickey odstopil še iz IO Mok

Pat Hickey
Reuters
Irec Patrick Hickey, ki je se je v korupcijsko zanko ujel med lanskimi olimpijskimi igrami v Rio de Janeiru, je po odstopu z mesta predsednika Evropskih olimpijskih komitejev, kjer ga je zamenjal Janez Kocijančič, odstopil še iz izvršnega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja, poroča agencija AFP.

"Gospod Patrick Hickey je obvestil Mok, da odstopa kot član izvršnega odbora s takojšnjim učinkom," je za AFP potrdil tiskovni predstavnik Moka.

Hickey, ki so mu v Braziliji očitali preprodajo vstopnic za igre, je odstopil tik pred zasedanjem skupščine Moka v Limi, kjer bodo izvolili nadomestnega člana. Ob tem preiskovalci Ircu očitajo tudi krajo, gverilski marketing, utajo davkov, pranje denarja in delovanje v kriminalni združbi. Hickey vse te obtožbe še naprej vztrajno zanika, iz IO pa je, kot pravi, odstopil, da bi zaščitil Mok in interese športa.


Zasedanje v Limi se bo začelo v ponedeljek. Ena glavnih nalog bo tudi uradna potrditev, da bo poletne olimpijske igre leta 2024 gostil Pariz, leta 2028 pa Los Angeles. Z dogovorom obeh mest, pa se bo Mok izognil tudi običajnemu kupčkanju in lobiranju, ki je doslej v boju za igre potekalo na skupščini, ki je odločala o gostitelju iger.

Mok čaka tudi nov pogovor o lastnem delovanju, saj je neposredno pred zasedanjem generalne skupščine izbruhnila afera v Rio de Janeiru, saj preiskovalci prirediteljem iger očitajo, da je bil tudi ta dogodek pridobljen s korupcijo in kupovanjem predvsem afriških delegatov. Vse to naj bi se dogajalo leta 2009 v Koebenhavnu.

Za posamične športe pa bo skupščina vnovič priložnost, da si pridobijo olimpijski status, oziroma da znotraj programa spremenijo posamezne discipline.

Značke: olimpizem, sta

Članki iz rubrike