Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ou
ou
0 04.09.2017 09:12:33

V kina prihaja dvoboj teniških rivalov v filmu Borg / McEnroe

Film spremlja razvoj kariere dveh teniških legend, Björna Borga in Johna McEnroeja, a se osredotoča predvsem na njuno rivalstvo, ki je vrhunec doživelo leta 1980, na slavnem finalu v Wimbledonu. Zahvaljujuč tej dvojici, je tenis v 80-ih letih doživel razcvet in njuni dvoboji bodo za vedno ostali znani kot klasika v tenisu.

Wimbledon, leta 1980. Deževno poletje, kot ga že desetletja pred tem ni bilo. Cel svet čaka, da najboljši tenisač na svetu, Björn Borg že petič osvoji Wimbledonski pokal. Toda namesto gladke zmage, se začne odvijati prava drama. Borg je pri svojih 24 letih blizu zmage, a je izčrpan in zaradi tega zaskrbljen. Medtem si McEnroe, ki je bil takrat star le 20 let, zada nalogo, da svojega idola zamenja na prestolu za zmagovalce. To je bilo rivalstvo med dvema popolnoma različnima temperamentoma. Borg je bil desničar, ravnodušen in umirjen, McEnroe pa levičar, zanesen in eksploziven. Publika je oboževala Borga, medtem, ko je bil McEnroe za njih negativec. McEnroe je poosebljal ogenj, Borg pa led, in njun odnos je definiral pravo rivalstvo v športu. Imela pa sta nekaj skupnega; oba sta bila namreč sposobna sebe pripeljati do meje mogočega in še čez.

Borg_McEnroe (5)

Borg / McEnroe je zgodba o ceni uspeha. O tem, kako sta bila dva tedaj najboljša teniška igralca vklenjena v svoji karieri, v vso dogajanje, ki je spremljalo šport. V času tekmovanja na Wimbledonu leta 1980 sta bila prisiljena spoznati, da je edina oseba, ki popolnoma razume, kako se počuti, prav njegov lastni nasprotnik. Na koncu ugotovita, da se bojujeta sama s sabo in s svojimi lastnimi demoni.

Kot pravi režiser filma, Janus Metz: “Borg / McEnroe je film o dveh mladih moških, ki se bojujeta, da bi bila najboljša, da bi bila pomembna, da bi bila nekdo. Tako vpeta v rivalstvo v enem najbolj pomembnem športu na svetu, se na koncu v resnici bojujeta sama s sabo in s svojimi strahovi!”

Film o teniškem rivalstvu, Borg / McEnroe s Sverrirjem Gudnasonom, kot Björnom Borgom, in Shio LaBeoufom kot Johnom McEnroejem prihaja v naša kina 28.9. v distribuciji 2i Filma.

Značke: film, kino

Članki iz rubrike