ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ou
ou
0 28.07.2017 10:09:57

Temni stolp avgusta v kinu!

Filmska priredba epskih uspešnic Stephena Kinga, na katero čakamo že desetletja, končno prihaja na velika platna.

Stephen King je nedvomno eden najslavnejših, najbolj branih in najbolj priljubljenih književnikov našega časa. Večno navdihnjeni pisatelj je doslej prodal več kot 350 milijonov izvodov skupno kar 54 romanov in več kot 200 kratkih zgodb. Med njegova najbolj znana dela vsekakor sodi The Dark Tower (Temni stolp), zbirka osmih romanov, ki je končno dobila filmsko priredbo, za katero vam ob tej priložnosti predstavljamo povsem nov kino napovednik. Pustolovski spektakel Temni stolp bo v naših kinematografih od 10. avgusta.

Roland Deschain (Idris Elba), zadnji član viteškega reda revolverašev, je v večnem boju proti Walterju O’Dimu, znanemu tudi pod imenom Mož v črnem (Matthew McConaughey), odločen, da mu prepreči uničenje Temnega stolpa, ki drži v ravnotežju ves naš univerzum. Medtem ko usoda svetov visi na tanki nitki, se bosta dobro in zlo spopadla v odločilni bitki, v kateri bo lahko samo Roland ubranil Stolp pred Možem v črnem.


King je večkrat poudaril, da je pri pisanju teh romanov črpal navdih v Tolkienovem Gospodarju prstanov, na ustvarjanje glavnega junaka Rolanda Deschaina oz. Revolveraša pa je bistveno vplival brezimni lik Clinta Eastwooda iz »dolarske trilogije« Sergia Leoneja (Za prgišče dolarjev; Za dolar več; Dober, grd, hudoben). Posebno zanimivo je to, da se v številnih Kingovih delih, ki vsebinsko sploh niso povezana s Temnim stolpom, pogosto pojavljajo liki ali namigi prav na to njegovo zajetno serijo romanov.

Filmsko priredbo Temnega stolpa je režiral Nikolaj Arcel, glavne vloge v prihajajočem pustolovskem spektaklu pa so odigrali Idris Elba kot Revolveraš, dobitnik oskarja Matthew McConaughey kot Mož v črnem ter Tom Taylor kot nadarjeni deček Jack Chambers. Scenarij so z režiserjem napisali Jeff Pinkner, Anders Thomas Jensen in dobitnik oskarja Akiva Goldsman. Skupaj so si izposojali dele iz vsakega romana iz zbirke, da bi gledalcem najbolje prikazali in približali domišljijski svet enega najbolj izvrstnih pisateljev naših časov.

Pustolovski spektakel Temni stolp bo v naših kinematografih od 10. avgusta.

Značke: film, kino

Članki iz rubrike