Ivica Vergan Odkrito.si

Kaj Ivica Vergan obžaluje?

ogrevanje 2 Svet24.si

Koliko časa pa vi pred tekom ogrevate telo?

Brigette Macron, Emmanuel Macron, Donald Trump, Melania Trump Svet24.si

VIDEO: Melania še enkrat več zavrnila Donaldovo ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez z novo pričesko navdušuje v Nemčiji

Tadeja Pavlič, Matic Rodica Njena.si

To je moški, ki ga ljubi Tadeja Pavlič

ivana šundov Njena.si

Ivana Šundov iskreno o življenju po ločitvi

ou
ou
0 18.05.2017 14:00:07

Kapetan Maribora Tavares bo odločil, kdo od mladih slovenskih nogometašev bo v Barceloni spoznal Peléja

Luka Rudman
Marcos Tavares, brazilski nogometaš, ki že od leta 2008 brani vijolične barve NK Maribor, bo imel to poletje prav posebno nalogo. V sklopu natečaja Zaigraj kot Pelé bo namreč izbiral mlado nogometno trojico, ki bo v prvih septembrskih dneh odpotovala v nogometni kamp naravnost v Barcelono. Tam bodo mladi športni upi poleg španskih treningov spoznali tudi nogometno legendo Peléja in tako doživeli sanje vsakega nogometaša.

"Pelé je kralj. Kralj nogometa, vzor mladim in starim. Kjerkoli sem kot mlad nogometaš nastopal, smo ga prav vsi želeli posnemati Žal ga osebno še nisem imel priložnosti spoznati, bi pa mi ta dogodek tudi danes nedvomno še vedno pomenil nepozabno izkušnjo. In tudi pri 33 letih bi ga nemudoma vprašal po nasvetih in najboljših načinih za zabijanje golov," ob neverjetni priložnosti, ki bo dana trem mladim Slovencem, doda ambasador akcije Marcos Tavares.

In ravno Peléjevi legendarni načini zabijanja golov so glavno vodilo natečaja, katerega se lahko v naslednjem mesecu udeležijo fantje in dekleta iz vse Slovenije, starejši od 14 let. Nogometno znanje, domiselnost in kreativnost izvedbe ter pozitivna športna energija bodo glavni kriteriji, po kateri bo komisija na čelu z Marcosom Tavaresom izbirala najboljše.

Snickers6

K sodelovanju so povabljeni tako mladi nogometaši, ki svoje znanje gradijo v nogometnih klubih kot tudi tisti, ki še kako vredne izkušnje pridobivajo na uličnih igriščih, kot je to nekoč počel tudi slovenski ambasador akcije. "Kot vsakemu Brazilcu je bila tudi meni prva igrača nogometna žoga. Nosil sem jo vsepovsod, z mano je bila ves dan, ko sem igral nogomet na ulici in zvečer v postelji, saj sem z žogo tudi spal. S treningi sem začel pri devetih letih, tedaj sem se namreč že priključil nogometni šoli kluba Internacional." Vsem mladim, ki si želijo po njegovih in Peléjevih stopinjah, pa polaga na nogometno srce: "Trening, trening in še enkrat trening. Talent veliko pomeni, vendar ni dovolj. Brez truda in vsakodnevnega dela ter odrekanja preprosto ni uspeha." In nedvomno bo na tej poti neprecenljiva tudi izkušnja barcelonskega treninga in srečanja z idolom številnih nogometašev po vsem svetu, legendarnim Peléjem, po kateri lahko letošnje poletje sežejo mladi slovenski nogometaši.

Več informacij o natečaju Zaigraj kot Pelé vas čaka na spletni strani www.snickers.si, poleg izjemne glavne nagrade, obiska nogometnega kampa v Barceloni v družbi Peléja, pa se vsi sodelujoči potegujejo tudi za fantastične tedenske nagrade.

Galerija
Značke: snickers, maribor

Članki iz rubrike