najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 04.04.2017 12:35:28

Živjo, nogomet Pivovarne Union: Kdo pravi, da dekleta ne znajo?!

Sončno vreme, skorajda poletne temperature, vonj po žaru, hladno pivo in odličen nogomet. Vse to je bilo mogoče videti, doživeti in okusiti v soboto v Krškem, kjer je potekal že sedmi turnir Živjo, nogomet, ki ga skupaj organizirata Pivovarna Union in Nogometna zveza Slovenije. Obisk je bil fantastičen, doživetje prav tako, zmage pa se je veselila ekipa Bar Safir.

Sedmi turnir Živjo, nogomet! je bil po marsičem poseben. Sicer so bili že jesenski turnirji v Ljubljani, Domžalah, Kopru, Velenju in Novi Gorici fantastični, tudi spomladanski del se je odlično začel s turnirjem v Mariboru, toda sobotni turnir v Krškem je bil … nor! Prvič v zgodovini turnirjev smo namreč spremljali mešano ekipo, v kateri so nastopale kar štiri predstavnice nežnejšega spola. Da, prav ste prebrali. V ekipi Lepotica in zveri so bile kar štiri nogometašice, ki niso le nastopale, pač pa so pokazale, da dekleta v nogometnih vragolijah niti malo ne zaostajajo za fanti.

Mehiški val ob igrišču
Velikokrat slišimo, da ženski nogomet pač ni tisto pravo, da je kakovost v ženskem nogometu preslaba in da je vse skupaj negledljivo. Sicer so nemške, ameriške in še katere nogometašice že zdavnaj dokazale, da to ni res in da zlobni komentarji po navadi pridejo iz ust nevoščljivcev, ki se verjetno globoko v sebi zavedajo, da jih lahko taiste ženske na nogometnih igriščih precej osramotijo; a če je morda še kdo mislil, da punce ne obvladajo najpopularnejše igre na svetu, se je lahko v soboto na igrišču Športnega društva Veliko Mraševo prepričal o nasprotnem. Ekipa Lepotica in zveri se je fanatično borila na turnirju in na tekmi z ekipo Bar Pisarna Raka do zadnjih sekund celo držala izid 2:2, nato pa se malce preveč potegnila v obrambo in čakala na strele iz najstrožje kazni, kar so tekmeci znali izkoristiti in jih za preveč obrambno igro kaznovati z zmagovitim zadetkom.

494-14-zivjo nogomet krsko1

Kljub porazu in izpadu po skupinskem delu tekmovanja je bila ekipa Lepotica in zveri, v kateri so nekaj časa na igrišču prebile vse štiri predstavnice nežnejšega spola, ob domačinih (ŠD Veliko Mraševo) daleč najpopularnejša ekipa na turnirju. No, če smo popolnoma iskreni, je bila še precej popularnejša od domačinov, na njihovih tekmah pa je bilo ob igrišču možno videti čisto pravo navijaško vzdušje; navdušeni gledalci so namreč poskrbeli za odlično kuliso, med drugim so se zabavali tudi z mehiškim valom.

Pozdravil jih je tudi zvezdnik Krškega
Turnir Živjo, nogomet je bil fantastično obiskan. Nekateri otroci so se igrali na napihljivem igrišču za nogomet, spet drugi so plezali po številnih igralih. Mamice so skrbno pazile na svoje dragulje, očetje so se hladili z odličnim nefiltriranim Unionom. Na igrišču pa smo bili priča zares odličnemu turnirju in fantastičnemu nogometu. Nastopilo je kar 22 ekip oziroma več kot 150 nogometašev, ki so prikazali igre, kakršnih se ne bi sramovali niti največji mojstri okroglega usnja. Že v skupinskem delu so lahko gledalci videli nekaj odličnih, nepredvidljivih tekem, ki so se končale v dramatičnih končnicah, še bolj zanimivo pa je bilo v izločilnih bojih. Na koncu so se zmage veselili nogometaši ekipe Bar Safir, ki so v zelo napetem finalu uspeli premagati ekipo KPŠ, končni izid je bil 2:1. Tudi v tekmi za tretje mesto je bilo napeto vse do konca, ko je ekipa Cerklje s 3:2 ugnala ekipo Vinske mušice. Zmagovalec si je z zmago priigral poln kombi pijače Union, hkrati pa tudi vstopnico za finalni turnir, ki bo 10. junija v Stožicah. Tam se bodo pomerili z zmagovalci preostalih devetih turnirjev po Sloveniji, če bodo slavili tudi na zaključku, pa si bodo priborili ekipni ogled izbrane tekme lige prvakov v naslednji sezoni s pokritimi stroški prevoza in bivanja. Drugouvrščena ekipa na sobotnem turnirju si je priborila 100 litrov Unionove pijače, tretjeuvrščena pa 50 litrov.

494-14-zivjo nogomet krsko4

Vse zbrane je prišel pozdravit tudi eden izmed največjih zvezdnikov Krškega, Martin Kramarič. Mladenič, ki v Krškem igra s statusom posojenega nogometaša Maribora, v soboto proti vijoličastim ni mogel igrati, zato si je vzel nekaj minut za druženje z zbranimi na in ob igrišču ŠD Veliko Mraševo.

Za vse tiste, ki so zamudili turnir v Krškem, pa še ni vse izgubljeno. Do konca so namreč ostali še trije turnirji Živjo, nogomet. Naslednji turnir bo na sporedu v soboto, 15. aprila, v Celju, sledili bodo še turnirji v Radomljah in v Kidričevem. Prijave za omenjene turnirje so odprte. Posamezna prijavljena ekipa mora imeti najmanj 5 + 1 članov, ki so starejši od 16 let, prijavnina za celotno ekipo stane 30 evrov, prijavo pa je mogoče oddati po elektronski pošti na elektronski naslov prijave@zivjo-nogomet.si.

VSI TURNIRJI:
24. 9. 2016 – Ljubljana
Zmagovalci: Vunder Bar
1. 10. 2016 – Domžale
Zmagovalci: RC Team
16. 10. 2016 – Koper
Zmagovalci: Hoti's style A
22. 10. 2016 – Velenje
Zmagovalci: Korekt Bau
29. 10. 2016 – Nova Gorica
Zmagovalci: Simda
25. 3. 2017 – Maribor
Zmagovalci: Tomaž Šic bar
1. 4. 2017 – Krško
Zmagovalci: Bar Safir
15. 4. 2017 – Celje
22. 4. 2017 – Radomlje
6. 5. 2017 – Kidričevo
10. 6. 2017 – zaključni turnir, Ljubljana

Galerija
Značke: nogomet, union, pivovarna

Članki iz rubrike