Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ou
ou
0 22.02.2017 10:43:13

Privlačni ženski copati UltraBoost X za maksimalno tekaško učinkovitost

Kot prva je nove UltraBoost X preizkusila tudi Tjaša Kokalj Jerala
Najnovejši copati adidas UltraBoost X so ustvarjeni za tekačice, ki stremijo k temu, da so z vsakim treningom boljše. UltraBoost X so namreč tehnično povsem prilagojeni obliki ženskega stopala in njegovemu gibanju, s tem pa predstavnicam nežnejšega spola prinašajo edinstveno tekaško doživetje in maksimalno zmogljivost.

Z novo sezono adidas predstavlja vrhunske tekaške copate UltraBoost X, ki predstavnicam nežnejšega spola prinašajo popolno izkušnjo gibanja in maksimalno učinkovitost pri teku. Gre namreč za najnovejšo različico legendarnega copata UltraBoost, povsem prilagojenega obliki ženskega stopala in njegovemu spreminjanju med tekom. Aktivnim posameznicam tako omogočajo, da stalno presegajo svoje osebne rekorde, pa naj gre za zgodnje vstajanje iz postelje zaradi jutranjega teka, prvič premaganih 10 kilometrov ali pa za osvojitev maratona. Novost so že preizkusile tudi slovenske rekreativne tekačice, med prvimi tudi Tjaša Kokalj Jerala in Nives Orešnik.

adidasovi strokovnjaki za inovacije so pri zasnovi UltraBoost X uporabili napredno tehnologijo Aramis za podrobno analizo premikanja telesa med tekom. Z njegovo pomočjo so dobili vpogled v žensko stopalo in določili dve vrsti kritičnih točk; prve, pri katerih tekačice potrebujejo največ podpore in druge, v katerih je ključno, da ima stopalo dovolj prostora za naravno razširjanje. Copati se lahko pohvalijo z inovacijo Adaptive Arch, nepritrjenim stopalnim lokom, izdelanem iz prilagodljivega in raztegljivega mrežastega materiala Primeknit. Ta se povsem ovije okoli sredine stopala in se prilagaja njegovemu spreminjanju oblike med tekom, s tem pa nudi odlično podporo ter poleg tega še optično zmanjša stopalo. Prav tako je iz Primeknita v celoti izdelan zgornji del copata, ki zaradi bolj redkega vzorca pri prstih prinaša še večjo zračnost. Copati so prilagojeni tudi ženski peti in okrepljeni z ožjim opetnikom, s tem pa poskrbijo za dodatno oporo med tekom ter omogočajo svobodno in neovirano gibanje.

Vrhunski tekaški copati UltraBoost X so ustvarjeni za ženske
Vrhunski tekaški copati UltraBoost X so ustvarjeni za ženske

Podplat novega UltraBoost X je po vsej dolžini opremljen s tehnologijo BOOST™, ki s pomočjo tisočerih majhnih energijskih kapsul dokazano zagotavlja največji povratek energije v celotni tekaški industriji. Poleg tega pa tehnologija BOOST™ poskrbi tudi za vzdržljivost pri vseh temperaturah in daljšo življenjsko dobo. Spodnji del podplata pa je izdelan iz Continentalove gume, zaradi katere bo vaš tekaški korak stabilen v vseh vremenskih pogojih.

Galerija
Značke: adidas, tek

Članki iz rubrike