gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ou
ou
0 15.02.2017 15:20:59

Wings For Life World Run 2017: Še 12 tednov za priprave na tekmovanje

Zima se vsaj v dolinah kot kaže poslavlja. Mogoče nas še obišče za krajši čas, a razlogov, da ne bi zdaj začeli s tekaškimi treningi ni več. Do četrtega teka Wings For Life World Run je še slabe tri mesece in čas za začetek 12-tedenskih priprav.

Dvanajst-tedenski izziv
Marsikdo bi se priprav na tekmovanje lotil, pa ne ve kako. Marsikomu zmanjka tudi motivacije. Zato so organizatorji svetovnega teka letos pripravili poseben program, ki lahko pomaga vsem, hkrati pa celotno zadevo naredi še bolj zanimivo. Skozi dvanajst tednov, ki nas ločijo od teka, se bodo vsi, ki bodo sodelovali, lahko dodatno motivirali, naučili kaj o primerni prehrani in pijači, zvedeli kako se za tek opremiti, kako kvalitetno trenirati, kako se spodbujati z glasbo, kako za trening uporabljati pametne naprave z aplikacijo World Run, kako se pravilno spočiti in regenerirati ter na koncu tudi, kaj početi zadnji dan pred tekmovanjem.

Med tistimi, ki so se izziva oprijeli je tudi Simon Marčič, novi ambasador teka Wings For Life World Run. Vsi že poznate njegovo zgodbo – na predpredzadnji etapi najtežje brezpotne dirke na svetu, letošnjega relija Dakar, se je v Simona zaletel 13-kratni zmagovalec te dirke Francoz Stéphane Peterhansel. Simon po hudi poškodbi noge še vedno okreva v postelji, a je odločen, da bo 7. maja tekel za tiste, ki tega ne zmorejo.

Kaj ga kljub velikemu razočaranju motivira, da dela nove načrte, tudi tekaške?



"Tista glavna motivacija pride skupaj s ciljem. Če je tvoj cilj športne narave, to pomeni, da boš moral disciplinirano trenirati in ne uničevati svojega telesa, saj sicer cilja nikoli ne boš dosegel. Znotraj tega velikega cilja so pa še manjši cilji, ki zahtevajo vsakodnevno motivacijo, s katero premagaš lenobo in slabo vreme in se kljub vsemu spraviš na kolo ali v fitnes. V tem smislu me najbolj motivira napredek - lahko je hitrejša vožnja, boljša tehnika ali nekaj več nabranih sredstev za tekmovanja. Pravi naval energije, s katero bi lahko premikal gore, pa me preplavi, ko se zavem, kako dolgo sem sanjal pot, po kateri zdaj dejansko hodim. Da živim svoje sanje." 

Vsi, ki bi se izzivu priključili in bi skupaj s Simonom in drugimi motiviranimi tekači radi nadgradili svoje zgodbe letošnjega teka Wings For Life World Run, spremljajte Facebook stran dogodka na naslovu: https://www.facebook.com/events/1069515166441474 in preprosto sodelujte. Vsekakor pa se ne pozabite prijaviti na tek. To lahko storite na spletni strani www.wingsforlifeworldrun.com .

Wings For Life World Run je prav poseben tek, tudi zato se 12-tedenski izziv izplača izkoristiti. Drugačna pravila, drugačna taktika, drugačni občutki. Tudi, če ste prejšnja leta že sodelovali, je to priložnost, da se letošnjega teka lotite še bolje pripravljeni.

Značke: world-run, tek, red-bull

Članki iz rubrike