Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
2 15.11.2016 11:06:14

Slovenski atlet nizozemskima kolesarjema dobavljal doping?!

m24.si
Na Nizozemskem v teh dneh duhove buri biografija nekdanjega kolesarja Thomasa Dekkerja, v kateri opisuje jemanje prepovedanih poživil, preživljanje časa v družbi prostitutk, slovenskega atleta Boštjana Buča, pa obtožuje, da je njemu in Michaelu Boogerdu dobavljal dinepo, obliko eritropoetina.

Buč naj bi Dekkerju in Boogerdu med dirko po Franciji leta 2007, omenjena kolesarja sta si delila sobo, dobavljal dinepo, ki je oblika eritropoetina. Med dirko sta si ga vbrizgala osemkrat po dva tisoč enot. Istočasno naj bi si vbrizgavala še kortizon.

Dekker v knjigi, ki jo je napisal novinar Thijs Zonneveld, pravi, da so zlorabljali tudi pravila Mednarodne kolesarske zveze o izjemnih uporabah določenih sredstev. "Vsak dan smo uporabljali kortizon. Ime produkta je diprofos. Imeli smo medicinski certifikat. Niti ne vem, za kaj ga uporabljajo. S kortizonom lahko greš med dirkami dlje. Pa še lep in suh sem, imam 68 kilogramov pri 188 centimetrih. Nikoli še nisem bil tako suh."


Dekker brez dlake na jeziku piše tudi, kako sta se z Boogerdom dolgočasila v hotelski sobi, pila vino in se odločila, da najameta prostitutke. "Prišli sta dve prostitutki iz vzhodne Evrope. Bila sva malo razočarana. Bili sta manj lepi, kot na slikah na internetni strani."

Nekdanji nizozemski kolesar priznava, da je doping močno razširjen v kolesarstvu, bil je v njegovi ekipi Rabobank, pa tudi drugod, tekmovalci so jemali dinepo, kortizon, krvni doping, uspavalne tablete.

Dekker se je od kolesarstva poslovil leta 2015.

Članki iz rubrike