stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

zt
zt
0 20.10.2016 11:39:44

Mitteleuropa tudi s slovensko pevko Tatjano Mihelj

Tu pa tam se zgodi, da se človek sreča tudi z izvajalko, ki ni splošno znana, pa zato toliko bolj zanimiva ...

Goričanko Tatjano Mihelj mnogi najbrž že poznate, saj ni novo ime na naši sceni - '99 je nastopila na EMI, isto leto še v oddajah Orion in Zoom in leta 2007 na odličnem koncertu Canzone di confine. Mnogi so si njen odličen glas zapomnili tudi s koncerta Na meji, ko je oder delila z našo superzvezdo Tinkaro Kovač in italijansko pevko Eliso.

Tatjana je svoj glas kalila pri profesorici petja Darji Švajger in se kasneje šolala na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani, oddelku za jazz petje.


Poznana je po moderni priredbi skladbe »Vozi me vlak v daljave«, mnogim pa se je vtisnila v srce s pesmijo Poletna noč iz prve sezone oddaje Slovenija ima talent. Lansko leto je na festivalu Mittelfest v Čedadu, na otvoritvenem koncertu imenovanem Carmina Balcanica, skladatelja Valterja Sivilottija posvečenem vodi, med priznanimi pevci (Maya Sar, Tosca, ...) nastopila tudi Tatjana. V sklopu pesmi znanih avtorjev Italije, Furlanije Julijske krajine čez balkan vse do Albanije, je Tatjana zapela Kreslinovo Reka ter zadnjo, pred smrtjo napisano skladbo legendarnega Arsena Dedića z naslovom Plovi crnom vodom.

Letos pred dvema mesecema pa je priznani orkester Mitteleuropa, ki je že gostoval po vsem svetu in sodeloval z vrhunskimi vokalnimi in instrumentalnimi solisti, na avdiciji Tatjano kot edino slovenko s še tremi italijanskimi solisti izbral za večer posvečen kralju swinga Franku Sinatri. Koncert se bo zgodil 20. oktobra v Palmanovi, skladbe večera pa bodo spet izzvenele pod taktirko Valterja Sivilottija.

Skladbe, ki bodo izvedene, lahko najdete na tej povezavi: http://www.mitteleuropaorchestra.it/it/concerto/mitteleuropa-orchestra-2/ .

Značke: mihelj, glasba

Članki iz rubrike