Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.06.2016 12:36:59
Deli članek:

Mutko na ARD zanikal obtožbe z dopingom

vszi

Ruski športni minister Vitalij Mutko je v sinočnjem dokumentarcu nemške televizije ARD "Skrivnost doping - razkritje Rusije" vse obtožbe in očitke zanikal. Trditev, da je prikril pozitivni vzorec nekega nogometaša, je po njegovem mnenju smešna, je danes dejal Mutko.

Mutko je poleg tega zanikal informacije, da naj bi nekdanji atletski trener Viktor Čegin, ki so mu dokazali zlorabo dopinga in mu dosmrtno prepovedali delovanje v športu, še naprej delal za rusko atletsko zvezo.

"Ni več uradni trener. Morda ga je kateri od njegovih varovancev le prosil za nasvet. Uradno ne deluje več v športu," je dejal Mutko.

Minister je poleg tega zanikal tudi očitke nekdanjega vodje protidopinške agencije Grigorija Rodšenkova, ki je prebegnil v ZDA. "Sovraži me in mojo svetovalko Natalijo Šelanovo, ker sem ga zmeraj kritiziral in opozarjal, nato pa tudi odpustil," je v dokumentarcu dejal Mutko. Dokumentarec ARD tudi Šelanovi očita prikrivanje pozitivnih primerov dopinga v Rusiji.

Rusija še naprej izvaja reforme v atletskih vrstah in se pripravlja na olimpijske igre v Riu de Janeiru, je za tiskovno agencijo Tass dejal Mutko. Mednarodna atletska zveza Iaaf bo 17. junija odločala o tem, ali bo umaknila suspenz celotni ruski atletski reprezentanci, ali pa bo prepoved nastopanja njihovih športnikov v Riu ostala.