Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.05.2016 08:30:38
Deli članek:

Slovenci na Neymarjev turnir v Braziliji

Potem, ko je kvalifikacijska serija Neymarjevega drugačnega malonogometnega turnirja Neymar Jr’s Five 17. aprila že oplazila Slovenijo in poskrbela za napete nogometne igre v Kopru, se k nam spet vrača ta vikend.

Tokrat bo turnir obiskal Kranj, teden dni kasneje pa še Ljubljano. 29. maja bo spet pristal v Kopru, kjer se bodo najboljši s prvih treh turnirjev pomerili v borbi za slovenskega predstavnika na svetovnem finalu v Braziliji.

Zakaj je ta turnir drugačen?
Gre za igro pet na pet, vsaj na začetku, resnična posebnost globalnega turnirja pa je to, da ekipa, ki prejme gol, takoj izgubi tudi enega igralca. Igre je konec, ko ena ekipa ostane brez igralcev ali pa je preteklo 10 minut. Zmaga seveda tisti z več goli v mreži nasprotnika.

Projekt bo do junija, ko bo finale v Braziliji, obiskal več kot 35 držav po vsem svetu. V Sloveniji bodo trije kvalifikacijski turnirji in državni finale. Ekipe morajo biti sestavljene iz nogometašev ali nogometašic starih od 16 do 25 let.

Brazilski in Barcelonin as Neymar da Silva Santos Júnior ali na kratko Neymar Jr ima rad hiter in dinamičen nogomet, vedno pa se je poigraval tudi z idejo o svojem, malce drugačnem turnirju. V projektu Neymar Jr’s Five je združil oboje.

“To je zabavna, hitra in tehnična igra. To je nogomet, kakršnega sem jaz vedno rad igral, tokrat pa ga igramo s posebno začimbo: ekipa izgubi enega igralca vsakič, ko dobi gol. Izgubiš, ko ostaneš brez igralcev na polju, ali pa preteče deset minut in si dal manj golov, kot nasprotnik. Zdi se mi, da bo to še bolj zabavno. Vedno sem si želel prirediti svoj lasten turnir in najboljše nato povabiti na finale v moj domači kraj,” je o turnirju povedal brazilski napadalec.

Prvi slovenski kvalifikacijski turnir se je odvil 17.4. v Kopru, ko se je zbralo 13 ekip, Zmage se je po napetem finalu veselila ekipa Bronx, sledile so ji Kozorogi, FC Senovo in Capodistria. Zgodba se nadaljuje 15.5. v Kranju in 22.5. v Ljubljani. Slovenski finale bo 29. maja v Kopru, najboljša ekipa pa bo junija odpotovala na finale v Brazilijo.

- Kranj, 15.5., od 12h do 16h na Planini
- Ljubljana, 22.5., od 12h do 16h, Fužine
- Koper, finale, 29.5., od 12h do 17h na Bonifiki

Prijave ekip se zbirajo in bodo možne do zapolnitve vseh prostih mest za posamezne kvalifikacijske turnirje. Več o lokacijah, posameznih turnirjih in celem tekmovanju najdete na uradni strani, kjer se ekipe lahko tudi prijavijo: http://www.neymarjrsfive.com/?lang=sl .