Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
11.04.2016 19:35:54
Deli članek:

Samo še nekaj dni manjka do začetka Red Bull Can You Make It?

Red Bull Can You Make It? se bo pričel vsak hip: dogodek starta 12. aprila in ciljno črto prečka v Parizu 19. aprila. 165 ekip se bo iz petih evropskih mest podalo na teden dni dolgo pustolovščino.

V tednu potovanja bo izbrane ekipe spremljala snemalna ekipa, posnetke pa bodo pošiljale tudi ekipe same – vse skupaj bo nato zmontirano v TV šov, ki se bo predvajal na Red Bull TV vsak večer ob 21.00. Osem epizod, dolgih po 30 minut, bodo vodili Roman Kemp, voditelj na kanalu E4 in DJ na Capital Radio, Vick Hope, voditeljica na E4, in Hayley Edmonds, TV novinarka na področju ekstremnih športov.

Zabavna dejstva iz leta 2014
• Ekipe so med potjo uspešno zamenjale več kot 16.000 pločevink.
• Med potjo so naložile približno 7.600 slik in 1.800 video posnetkov in svoje dogodivščine delile s podporniki.
• Dogodivščine so vključevale menjavo dveh pločevink ekipe iz Filipinov za vožnjo do vrha gore, kjer so se prvič v življenju dotaknili snega; zamenjavo zgolj treh pločevink za vstopnico za četrtfinale Lige prvakov; menjavo 24 pločevink za vožnjo z zasebnim letalom; in menjavo dveh pločevink za smuči in snowboard za spust po švicarskih Alpah.
• Ena najbolj osupljivih menjav je bila osem pločevink za luksuzno večerjo, hotelsko sobo, prevoz do letališča in vožnjo z letalom!

Ekipe, ki se bodo udeležile tekmovanja, bodo svoje potovanje pričele na eni od petih startnih točk (Berlin, Praga, Firence, Barcelona, Edinburgh), kjer bo vsaka od njih prejela 24 pločevink Red Bulla. Na poti do Pariza bodo morale obiskati vsaj šest ali več kontrolnih točk (od skupaj 45) in ena izmed teh je tudi Bled. Na vsaki kontrolni točki bodo morale opraviti izziv, ki so ga pripravile lokalne ekipe, da bi si prislužile dodatne pločevinke in nadaljevale s svojo pustolovščino. Na tekmovanju se zbirajo točke, prislužene z opravljanjem izzivov po vsej Evropi in prejetim spodbujanjem s strani spremljevalcev na družbenih medijih.

Na pot se bosta podali tudi dve slovenski ekipi, Threesome in BIK. Člani prve so Tomaž Grosman, Tina Durič in Matic Zemljič, drugo pa sestavljajo Oscar Cafuta, Neža Strenčan in Luka Čepin.

Že sedaj si lahko izberete vaše favorite z ogledom profilov ekip na www.redbullcanyoumakeit.com. Na strani boste lahko spremljali potek potovanja, dramatične trenutke, vzpone in padce posamezne ekipe.

Pogosto zastavljena vprašanja:
Razdalja: Več kot 1.000 km od starta do cilja. Pričakuje se, da bodo vse ekipe skupno premagale več kot 360.000 km, kar je enako devetkratnemu potovanju okoli Zemlje.

Valuta: Pločevinke Red Bulla, ki se zamenjajo za hrano, prevoz, nastanitev in dogodivščine. Na kontrolnih točkah si bodo ekipe lahko prislužile skupno več kot 20.000 pločevink.

Podpora: Na svoji poti bodo ekipe dobivale podporo vodij potovanj agencije Contiki, ki so strokovnjaki za pustolovska potovanja in bodo z ekipami delili nasvete za kar najbolje izkoriščeno potovanje.

Nagrade: Vsak član zmagovalne ekipe bo prejel nepozabno evropsko poletno pustolovščino, ki jo zagotavlja agencija Contiki. Vsi trije člani zmagovalne ekipe bodo povabljeni, da postanejo potovalni ambasadorji agencije Contiki čez poletje, kar pomeni, da bodo potovali po Evropi in doživljali nepozabne pustolovščine, z vključeno namestitvijo in prevozom.

Za več informacij glejte Pogoje na www.redbullcanyoumakeit.com/en/rules/

Kako lahko spremljate Red Bull Can You Make It?:
Na spletu – www.redbullcanyoumakeit.com
Družbeni mediji – #CANYOUMAKEIT16
TV epizode – šov, ki je na voljo na Red Bull TV in na www.redbullcanyoumakeit.com, bo prikazoval najboljše trenutke posameznega dneva med 12. in 19. aprilom. Red Bull TV je na voljo na povezanih TV sprejemnikih, igralnih konzolah, mobilnih in drugih napravah. Za celoten seznam podprtih naprav obiščite about.redbull.tv.