Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
11.03.2016 20:54:09
Deli članek:

Čustveno slovo zvezdašev od legende (video)

vszi

V 72. letu starosti je po hudi bolezni umrl legendarni srbski igralec Dragan Nikolić, ki je bil tudi velik pristaš športa.

Nikolić, ki se je v zgodovino jugoslovanskega partizanskega filma vpisal predvsem po legendarni vlogi Prleta v nadaljevanki Odpisani, je bil velik navijač Crvene zvezde. Hodil je predvsem na nogomet, blizu pa mu je bila tudi košarka.

Včeraj so se mu ob njegovi smrti na tekmi evrolige med Zvezdo in Panathinaikosom poklonile tudi Delije.
Povsem polna Arena se je Nikoliću najprej poklonila z minuto molka, potem pa so Delije razvile transparente in skandirale njegovo ime.
Tudi uradne klubske strukture Zvezde so ob smrti Nikolića podale uradno obvestilo za javnost. "Dragan Nikolić je bil velik navijač Crvene zvezde in je večkrat sodeloval v različnih projektih kluba. Njegova smrt je velika izguba za rdeče-belo družino in ob tem njegovi družini in prijateljem izrekamo najgloblje sožalje," so sporočili iz kluba.
Med tistimi, ki je Nikolića zelo dobro poznal, je bil tudi največja legenda Zvezde Dragan Džajić, ki je častni predsednik kluba. "Zelo sem žalosten. Dolgo let sem poznal Dragana. Desetletja. Dobro se spomnim, da se bil njegov gost v kultni televizijski oddaji 'Obraz ob obrazu', ko je bilo v oddajo pet Draganov. Zelo ga cenim, ker je bil zelo umirjen in realen človek in zelo sem vesel, ker je bil Zvezdaš. Zelo mi je žal, da je odšel tak velikan naše kulture," je dejal Džaja.

JARIĆEVO SPOROČILO
Od Nikolića se je na družbene omrežju poslovil tudi sloviti srbski košarkar Marko Jarić, ki je ob tem vsem poslal tudi jasno sporočilo. Jarić je zapisal, da je bil Nikolić v otroštvu njegov idol: "Ta človek in njemu podobni so bili idoli moje mladosti. Toda vi sebe izprašajte, kdo so vaši vzorniki danes. Zelo žalosten dan."