Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.02.2016 08:34:33
Deli članek:

Nekdanja britanska telovadka po televizijski nesreči spet lahko hodi

vszi
Beth Tweddle je na treningu utrpela zlom vretenc.

Trikratna svetovna prvakinja v gimnastiki Beth Tweddle je znova na nogah, potem ko je prejšnji teden padla pri smučarskem skoku v televizijskem resničnostnem šovu.

Tridesetletna Britanka, bronasta olimpijka iz Londona 2012, je minuli konec tedna v Avstriji vadila skok za resničnostni šov "The Jump" in ob tem padla ter se hudo poškodovala.

Avstrijski kirurgi so pri spajanju dveh poškodovanih vretenc uporabili košček kosti iz kolka, telovadka pa zdaj že lahko hodi brez pomoči in pripomočkov.

"Zdravniško osebje v Avstriji je bilo fantastično in v teh težkih trenutkih si ne bi mogla predstavljati boljše ekipe okrog sebe. V zadnjih 24 urah se resnično boljše počutim in začela sem tudi hoditi. Hvala vsem za spodbudne besede," je ob tem za svojo uradno spletno stran povedala Tweddlova.

Britanska najuspešnejša telovadka se je od tekmovalne gimnastike poslovila avgusta 2013. Poleg treh naslovov svetovne prvakinje, leta 2006 in 2010 je bila najboljša na dvovišinski bradlji, leta 2009 pa v parterju, in olimpijske kolajne, ima Tweddlova tudi šest evropskih naslovov in zlato kolajno z iger Commonwealtha.