Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.01.2016 16:50:20
Deli članek:

Olimpijske igre bodo v PyeongChangu in ne v Pyeongchangu

Reuters

Prireditelji naslednjih zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu so se odločili, da bodo v reklamiranju olimpijskih tekmovanj mesto Pyeongchang zapisovali z veliko črko C.

Tako pravijo, da bodo olimpijske igre v PyeongChangu in ne v Pyeongchangu, razlog za to je želja, da ljudje ne bodo njihovo mesto mešali s Pyongyangom, prestolnico Severne Koreje.

"Želimo, da obiskovalci ne bodo delali napak in ne bodo potovali v Severno Korejo namesto k nam," je dejal Choi Moon-Soon, guverner province Gangwon in odločitev povezal s primerom iz lanskega septembra, ko so Kenijca Daniela Olomaeja Oleja Sapita, predstavnika plemena Masaji, povabili na konferenco o biotski raznovrstnosti, a je namesto v Pyeongchang odletel v Pyongyang.

"Tam se jim je zdel sumljiv in so ga zadrževali pet ur, moral je plačati kazen v višini 500 dolarjev, nato pa so ga postavili na let za Peking," je nesporazum opisal Moon-Soon in dodal, da v njihovem jeziku Pyeong pomeni mir, Chang pa blaginjo: "Upamo, da bodo igre prinesle mir in blaginjo celemu svetu."