Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
28.12.2015 13:11:14
Deli članek:

Nimate pravice do informacij

vszi
Michael je poškodbe utrpel med smučanjem v francoskih Alpah. Smučal je brez čelade.

S stališča odvetnika Michaela Schumacherja, ki je zadolžen samo za medije, javnost nima pravice do informacij o zasebnem življenju.

"Sama nesreča na smučanju je bil enkratni dogodek o katerem se javnosti seveda lahko poroča," je za nemško tiskovno agencijo DPA dejal Felix Damm, ki je zadolžen za pravne odnose z mediji in nadaljeval: "Toda potem, ko se je šlo za zdravljenje v bolnišnici in doma, med štirimi stenami, ni potrebe, da bi o tem obveščali javnost."

Toda še vedno vlada veliko zanimanje za stanje Schumija, ki je bil ena najbolj uglednih figur v svetu formule ena. "Lahko razumem, da ljudi zanimajo take stvari, da se nekateri res iskreno zanimajo kako poteka Schumijevo okrevanje. Toda po drugi strani pa je treba razumeti tudi to, da želi tako Schumacher kot njegova družina ohraniti zasebno življenje zasebno, zdaj ko ni več dirkač."

Schumacher se je ponesrečil na smučanju v Meribelu natančno pred dvema letoma (29. decembra 2013). Dobil je hude poškodbe glave, pravih podatkov kako je potekalo in poteka njegovo zdravljenje pa v javnosti nikoli ni bilo. Vedelo se je samo, da so ga držali v umetni komi in potem iz bolnišnice preselili domov, kjer naj bi nadaljevali z rehabilitacijo.