Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
vu
vu
07.12.2015 13:31:42
Deli članek:

Drama glede izginotja mladega vaterpolista še vedno traja

vszi

Potem ko je zadnjo pomlad s srbsko mladinsko reprezentanco osvojil naslov prvaka evropskih iger, se je v zadnjem tednu za njim izgubila vsaka sled.

Pred časom je v srbske medije pricurljala novica, da je mladi in perspektivni srbski vaterpolist Uroš Vuković izginil neznano kam. Tudi na družabnih omrežjih se je že razširila vest o njegovem izginotju, ob katerem je imel na sebi oblečen črn črtast pulover in rjave čevlje.

Zdelo se je, da je mladeniča pot odnesla v sosednjo Madžarsko, a to se je po pričevanju njegove matere izkazalo za lažno informacijo. Tam naj bi ga opazile lokalne oblasti, a žal ni šlo za Uroša, čigar izginotje tako še vedno dviga ogromno prahu v Srbiji. Po nekaterih informacijah je staršem napisal pismo, saj da ima ogromno težav v šoli, kjer naj bi ga strl pritisk profesorjev in ocen. Starša sta to zanikala in dejala, da je bil zmenjen le za obisk prijatelja, ki pa tisti dan sploh ni bil v Beogradu.

Vuković je spomladi s Srbijo postal prvak evropskih iger v Bakuju, preteklo nedeljo pa se je za vaterpolistom izgubila vsaka sled. Starši obupano iščejo informacije, s katerimi bi lahko prišli do sina. Obup je verjetno še premila beseda, ki opiše počutje ubogih staršev. »Žal se je informacija, da je Uroš na Madžarskem, izkazala za lažno,« je v izjavi za javnost sporočila Svetlana Živković, mati pogrešanega vaterpolista.

»Policija še vedno išče mojega sina, za zdaj pa nimajo nobenih novih informacij,« je dejala obupana mater za srbske medije, ki je bila jezna, ker so se v medijih začela pojavljati namigovanja, da naj bi policija celo prenehala z iskanjem mladega Vukovića, ki je član VK Beograda. »Še vedno ga iščemo. Ne bomo odnehali, tudi policija ne, zato ne vem, od kod informacije, ki niso resnične,« je še potožila obupana mater vaterpolista.