Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
01.12.2015 10:21:40
Deli članek:

Šotori Petre beležijo strmo rast poslovanja in širijo ponudbo

Petre

Družinsko podjetje Petre ob 25. obletnici poslovanja v znamenju stabilnosti in rasti. Milijonska rast prihodkov od prodaje že drugo leto zapored.

Na tiskovni konferenci podjetja Šotori Petre ob 25. obletnici delovanja so predstavili dosedanjo pot razvoja, stabilno in rastoče poslovanje ter ambiciozne načrte za prihodnost. Prihodek od prodaje se že drugo leto zapored povečuje za milijon evrov.

Še v letu 2013 je podjetje beležilo 2,6 milijona evrov prihodkov. V letu 2014 so se ti povečali na 3,6 milijona. Pričakovanja za leto 2015 pa napovedujejo 4,6 milijonov prihodkov od prodaje. Družinsko podjetje Petre se je tako v 25 letih razvilo v zanesljivega in stabilnega partnerja na področju svoje dejavnosti, ki jo uspešno izvaja preko 100 stalnih in projektnih sodelavcev.

"PODJETNOST, VZTRAJNOST, STROKOVNOST"
Družinsko podjetje šotori Petre je v 25 letih zraslo iz zamisli zakoncev Petre. "Od ustanovitve leta 1990 naše podjetje žene podjetnost, vztrajnost in strokovnost. Vsak v skupno zgodbo prispeva vse in največ kar lahko. Naše osnovno vodilo, ki ga razvijava in prenašava na družinske člane in sodelavce je dejstvo, da se lahko izjemno veliko profesionalnih in zasebnih aktivnosti odvija pod šotori. Pri tem imajo slednji vrsto prednosti pred zidanimi objekti. Šotorska infrastruktura namreč omogoča izjemno prilagodljivost potrebam uporabnikov. To velja za podjetniški segment, ki posega po skladiščnih, proizvodnih, zaščitnih in sejemskih šotorih. Velja pa tudi za zasebne kupce in najemnike, ki največ posegajo po poročnih šotorih. Dejstvo je, da so šotori danes primerni za vse priložnosti ob vsakem vremenu," je na tiskovni konferenci poudarila direktorica Marija Petre.

Šotori Petre so danes stabilno in rastoče podjetje. Rastejo obseg poslovanja, širina ponudbe, krog odjemalcev ter število zaposlenih in partnerskih monterskih ekip. Podjetje izkorišča svoje konkurenčne prednosti, ki jih prepoznava v 25 letni tradiciji, zanesljivosti, predanosti in odgovornosti družinskega podjetja. Lastna proizvodnja jim omogoča celovit nadzor kakovosti. Zaupajo odlični navezi produkta in celovite storitve. Vanjo redno dodajajo storitve inženiringa in organizacije dogodkov, ki se dogajajo v in ob šotorih Petre. Vedno nova pričakovanja odjemalcev od podjetja zahtevajo nenehne izboljšave.

Odlična in zaokrožena storitev na ključ za poslovne in zasebne stranke se vedno znova izkazuje v zadovoljstvu strank. Vse našteto je privedlo do vodilnega položaja v panogi, redne rasti obsega poslovanja, ki se vsako leto poveča za milijon evrov in ambicioznih načrtov za prihodnost.

VSAKO LETO MILIJON VEČ
Podjetje za leto 2015 napoveduje poslovni rezultat v vrednosti 4,6 milijona evrov. Slednji za milijon presega rezultat leta 2014 in za dva milijona rezultat leta 2013. Že sklenjeni posli za leto 2016 napovedujejo nadaljnjo intenzivno rast obsega poslovanja, širitve ponudbenega spektra in pospešen vstop na tuje trge. Pregled strukture prodaje po segmentih ponudbe pokaže, da trenutno največji delež, kar 52 %, zavzema področje najema, s 33 % sledi prodaja, tej pa s 15 % proizvodna dejavnost.

"Naš nastanek in razvojna pot sta prepleteni z inovacijami, izboljšavami, rešitvami na ključ. Tako je že skoraj 25 let, vse od prvih začetkov. Naše odlične rešitve so osnovane na izkušnjah in potrebah uporabnikov. Prav njihove zahteve so naše vodilo pri izdelavi, izboljšavah izdelkov in celovitosti storitve. Prilagodljivost, zanesljivost, predanost in odgovornost so standardi, od katerih v šotorih PETRE ne odstopamo. Lastna proizvodnja posameznih komponent, ki jim dodajamo vedno nove in celovit nadzor kakovosti, zagotavljata kvaliteto storitve, ki nam omogoča konstantno širitev kroga zadovoljnih strank," je prepričan Jože Petre, sedaj v vlogi prokurista podjetja.

"Načrtujemo tako rast in razvoj novih produktov kot širitev obstoječe ponudbe. Predvsem pa zaznavamo izjemne nove priložnosti na globalnem trgu. Ustanovitelja sva svojo podjetniško vizijo pripeljala do točke, ko jo ponosno predajava v roke mlajše generacije. V podjetju se je oblikoval krog sodelavcev, kateremu popolnoma zaupava in verjameva, da bo podjetje poslovalno stabilno in rastlo še naprej. Nadaljevali bomo družinsko podjetniško tradicijo. V posebno zadovoljstvo nama pomeni, da za nama prihaja nov rod, ki je vizijo razvoja našega podjetja sooblikoval in ga bo tudi vodil," sta ob zaključku predstavitve družno izpostavila zakonca in podjetnika Marija in Jože Petre.