cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

db
db
0 27.11.2015 11:23:24

Španci Šanghaj "prestavili" na Tajvan

PrSc
Med el clasicom je številne Kitajce razjezila grafika, ki se je pojavila ob sliki iz kitajskega velemesta.

Po el clasicu sta tako Barcelona kot Real Madrid že odigrala svoji tekmi v ligi prvakov, toda na Kitajskem še vedno odmeva eden od detajlov iz enega največjih svetovnih nogometnih derbijev.

Vsi, ki so si ogledali prenos, so lahko ob zadetkih spremljali slike iz Miamija, Bejruta in Šanghaja, kjer so navijači španskih velikanov spremljali tekmo ob postavljenih kamerah.

HLADNE REAKCIJE
Po vsakem zadetku je režiser v kotu kadra prikazal veselje oziroma razočaranje privržencev obeh klubov na omenjenih lokacijah, še najmanj navdušeno je delovalo okrog 350 ljubiteljev nogometa v kitajski metropoli.


Slednji so srečanje spremljali v eni od kinodvoran in negodovali ob grafiki, ki se je pojavila ob sliki iz Šanghaja. Na njej je bilo namreč izpisano, da je Šanghaj v Republiki Kitajski, kar je uradno ime Tajvana (uradno ime Kitajske je Ljudska republika Kitajska).

Številni Kitajci so že med srečanjem na družbenih omrežjih izražali nezadovoljstvo, nekateri so protestno prenehali z gledanjem tekme.

SPOR STAR 66 LET
Stvar je zelo občutljiva v političnem smislu, saj so na Tajvan po koncu državljanske vojne v štiridesetih letih prejšnjega stoletja pribežali privrženci kitajskih republikancev, ki so izgubili boj proti komunističnim silam in tam ustanovili svojo državo (1949).

Odnosi med državama so razumljivo sila hladni, uradni Peking tako smatra, da lahko Kitajce predstavlja le vlada Ljudske republike Kitajske in odreka suverenost 23 milijonom prebivalcem, ki živijo na bližnjem otoku.

Članki iz rubrike