Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
23.10.2015 12:31:35
Deli članek:

Beckham, Zidane, Ronaldinho, Kluivert in drugi na enem mestu

Reuters

Sredi novembra bo na stadionu Old Trafford odigrana dobrodelna tekma, na kateri se bodo pomerili številni nekdanji nogometni superzvezdniki.

Manchester bo 14. novembra deležen dobrodelne tekme za otroke, ki jo je skupaj z organizacijo UNICEF organiziral David Beckham. Na obračunu se bodo med seboj pomerili številni nekdanji, in pešcica še aktivnih, nogometaši, ki bodo zastopali dve selekciji, Velika Britanija in Irska ter Preostanek sveta.

Prvo bo vodil legendarni Sir Alex Ferguson, kapetan pa bo Beckham. Njegovi soigralci bodo David Seaman, David James, Sol Campbell, John Terry, Phil Neville, Rio Ferdinand, Jamie Carragher, Ashley Cole, Nicky Butt, Paul Scholes, Ryan Giggs, Michael Owen in Andy Cole.

Preostanek sveta bo vodil Carlo Ancelotti, kapetansko vlogo bo opravljal Zinedine Zidane, igrali pa bodo Edwin van der Saar, Cafu, Fabio Cannavaro, Alessandro Nesta, Luis Figo, Ronaldinho, Patrick Vieira, Michael Ballack, Massimo Ambrosini, Robert Pires, Dwight Yorke, Patrick Kluivert, Ole Gunner Solskjaer in Landon Donovan.

Reuters

Kot že omenjeno, bo tekma organizirana v dobrodelne namene, angleški mediji, predvsem rumeni, pa se bolj kot z dobrodelnostjo ukvarjajo, kako se bodo med sabo razumeli Terry, Ferdinand in Ashley Cole oziroma pravijo, da bodo morali nesoglasja dati na stran. Leta 2011 je bil namreč Terry obtožen rasističnih opazk na račun Riovega brata Antona. Cole je podprl svojega soigralca pri Chelsea, kar je dodatno ujezilo Ferdinanda, ki je prekinil kontakte z omenjenim bočnim igralcem. V svoji biografiji je celo zapisal: ''Cole, ki je bil moj dober prijatelj, in je Antona poznal od malega, je izdaj prijateljstvo.''