Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Andrej Miljković
Andrej Miljković
10.04.2015 17:40:21
Deli članek:

Z nami na finale lige prvakov: Dodatni dnevi za Berlin!

Natečaj Jaz sem poročevalec smo podaljšali do 15. aprila. Ste stari med 12 in 14 let in verjamete, da lahko na njem zmagate? Če vam bo uspelo, se boste v organizaciji Gazproma pridružili mladim nogometašem Maribora in novinarju Ekipe na otroškem forumu v Berlinu med 4. 7. junijem. Predvsem pa si boste na tribunah olimpijskega stadiona ogledali finalno tekmo lige prvakov, ki jo bo nemška prestolnica gostila v soboto, 6. junija.

Ekipa kot edini slovenski medijski partner projekta Nogomet za prijateljstvo (v originalu Football for Friendship) razpisuje natečaj za mlade slovenske pisce, pri čemer bomo najboljšega med njimi pod pokroviteljstvom Gazproma vzeli s seboj v Berlin. Jasno, z v popolnosti kritim letalskim prevozom, bivanjem in vstopnico za ogled velikega finala lige prvakov.

S tem bo zmagovalec kot eden od predstavnikov Slovenije postal aktiven del projekta Nogomet za prijateljstvo, ki se je začel pred dvema letoma v Londonu in ki je lani v Lizboni prvič vključeval tudi po enega mladega novinarja iz vsake države udeleženke. Naš lanski zmagovalec Luka Melinc doživetij iz portugalske prestolnice ne bo pozabil nikoli, zdaj pa je čas, da izberemo njegovega naslednika, ki se bo v vrstniki iz 23 držav srečal letos.

Kako bomo to storili? Sestavili bomo posebno komisijo, v kateri bodo predstavniki medijskega partnerja (torej mi), predstavniki organizatorja in predstavniki Nogometne zveze Slovenije kot podpornice in partnerice projekta. Ta komisija pa bo izbrala najboljše besedilo, in s tem najboljšega mladega novinarja, ki bo z nami potoval v Berlin, deloval v otroškem medijskem središču na otroškem forumu in si v živo ogledal tekmo vseh tekem.

Še bolj pomembno vprašanje pa je, kaj morate za sodelovanje v natečaju storiti? Seveda poleg tega, da morate biti stari najmanj 12 in največ 14 let. Na elektronski naslov slovenia_press@footballforfriendship.com morate po novem najpozneje 15. aprila ob 23:59 (časa torej nimate veliko) poslati svoj novinarski izdelek v sliki in besedi ter nekaj osebnih podatkov; ime, priimek, rojstni datum, domači naslov in telefonsko številko vsaj enega od staršev.

Naloga vsakega sodelujočega je v angleškem jeziku (pozor, angleškem jeziku) spisati čim bolj domiseln, čim bolj zanimiv, čim bolj zabaven intervju z vrstnikom (pozor, vrstnikom), ki je bodisi mlad nogometaš bodisi zagrizen nogometni navijač. Obseg intervjuja naj bo med 4000 in 6000 znaki vključno s presledki. Sogovornika morate tudi na domiseln način fotografirati in najboljše tri fotografije poslati skupaj z besedilom. Pri celotnem izdelku pa morate upoštevati osem načel gibanja Nogomet za prijateljstvo, ki so tradicija, mir, prijateljstvo, zmaga, zdravje, enakost, poštenost in predanost.

Ta načela morate proučiti, o njih razmisliti in jih s ciljem širjenja vsega dobrega v nogometu, športu ter življenju nasploh čim bolj domiselno uporabiti pri svojem delu. Komisija bo poleg kakovosti besedila in njegove izvirnosti brez izjeme upoštevala tudi razumevanje načel in njihovo vključitev v besedilo ter fotografije.

Pa še to, kakršnokoli goljufanje se nikakor ne izplača, kajti zmagovalec bo moral za sodelovanje na forumu pripraviti material in tam sodelovati z govorjenjem in pisanjem v angleškem jeziku, tako da mu prevara zagotovo ne bo uspela oziroma mu bo prinesla zgolj velike težave.