nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 04.11.2014 12:19:38

@zoranDELA delal premalo

Grega Wernig
Zoran Janković še razmišlja o tem, da bi se podal v boj za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije. Njegove izjave pa so še vedno meglene, v slogu: »Ko bo čas za to!«

Časa ni več prav veliko, da bi se ljubljanski župan razkril kot kandidat za novega predsednika OKS. Kandidature morajo biti vložene do 16. novembra, toda v tem tednu poteka in bo potekalo najbolj vroče lobiranje. Janković še vedno raziskuje volilno bazo in ni več tako prepričan, da se bo podal v boj za predsednika. Verjetno bi ga, kljub temu, da je Franjo Bobinac vse bolj nenaklonjen skupni kandidaturi z Jankovićem, predlagala rokometna zveza. Toda edini za zdaj resni kandidat, predsednik judo zveze Bogdan Gabrovec, je v intervjuju za Dnevnik izjavil, da ima podporo kar nekaj pomembnih športnih zvez, med drugim plavalne in atletske ter zelo zanimivo, najpomembnejših – nogometne, odbojkarske in košarkarske. Dejstvo je, da se je Gabrovec s predsedniki omenjenih zvez pogovarjal in pri njih iskal podporo, vendar pa to še ne pomeni, da so vse te res močne zveze v resnici na njegovi strani. Za Gabrovca bo skoraj zagotovo glasoval šport na lokalni ravni, kjer ima velik vpliv predsednik ljubljanske športne zveze Janez Sodržnik, ki je znan nasprotnik Jankovićeve politike (dokler seveda ne najdeta skupnega interesa). Bolj vprašljivo je, ali bo prijatelj  Vladimira Vladimiroviča Putina dobil glasove ekipnih športov, saj bi se utegnilo obrniti drugače od pričakovanj sedanjega podpredsednika OKS. Znane so namreč povezave, takšne in drugačne, med recimo Aleksandrom Čeferinom (predsednikom NZS) in Jankovićem in tudi Metodom Ropretom (odbojkarskim predsednikom) in Jankovićem. Zdi se, da je Janković največ stavil ravno na ekipne športe, ki zdaj dobijo vsega 15 odstotkov denarja, ki ga razdeli olimpijski komite. Kot kaže, v tem boju za predsedniški stolček sploh ne bodo odločala osebna poznanstva, ampak se bodo posamezne zveze, predvsem ekipnih športov, resnično odločale na podlagi tega, kateri kandidat jim bo ponudil največ v svojem programu.

Precej nenavadno se zdi, da ljubljanski župan ni javno napovedal kandidature, da bi vsaj malo razburkal vodo tudi pri tistih panogah in športnih zvezah, ki so še »neopredeljene« oziroma niso neposredno pod vplivom Gabrovca. Zelo mogoče pa je tudi to, da se je Janković preprosto že vdal in da sploh ne bo nastopil kot kandidat za predsednika OKS. Nekateri poznavalci slovenske športne politike namreč menijo, da je @zoranDELA delal premalo oziroma da se je preveč zanašal na svoja poznanstva ter zanemaril prave programe in stike z ljudmi. Dejstvo je, da stvari ne bodo prišle same od sebe samo zato, ker je nekdo uveljavljeno ime, in da je za polno skledo krompir vedno treba tudi pridelati. In Zoran to ve.

Članki iz rubrike