roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA/gv
STA/gv
0 30.10.2014 22:47:38

Nogometaš in smučarka naj športnika v Avstriji

Reuters
Nogometaš David Alaba in alpska smučarka Anna Fenninger sta bila izbrana za najboljša športnika Avstrije v letošnjem letu ter sta s tem ubranila lanski zmagi.

Na prireditvi na Dunaju so za najboljšo ekipo leta razglasili jadralki Laro Vadlau in Jolanto Ogar, ki sta bili svetovni in evropski prvakinji v razredu 470.

V glasovanju avstrijskih športnih novinarjev je bil 22-letni Alaba, nogometaš Bayerna iz Münchna, izbran drugič zapored. Letos je le s točko razlike premagal Marcela Hirscherja, skupnega zmagovalca svetovnega pokala v alpskem smučanju in srebrnega na olimpijskih igrah v Sočiju. Alaba je dobil 1193 točk, Hirscher 1192, tretji pa je bil alpski smučar Mario Matt (957).



Petindvajsetletna Anna Fenninger je prav tako kot Hirscher zmagala v skupnem seštevku pokala in v Sočiju osvojila olimpijsko zlato v superveleslalomu ter srebro v veleslalomu. Fenningerjeva je prva, ki je po plavalki Mirni Jukić (2008, 2009) zmagala dvakrat zapored. Namenili so ji 2045 točk. Tokrat je bila druga olimpijska zmagovalka v deskanju Julia Dujmovits (1277), tretja pa alpska smučarka Marlies Schild (448), ki je po prejšnji sezoni končala športno pot.

Med ekipami sta Lara Vadlau in Jolanta Ogar s 1038 točkami prepričljivo premagali moško biatlonsko (680) in skakalno reprezentanco (554).

Članki iz rubrike