oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 28.10.2014 08:35:40

V boj zdaj Zoki in Franjo

Mediaspeed
Kmalu bo jasno, kdo se bo spustil v boj za naslednika Janeza Kocijančiča, za novega predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije.

"Nenadomestljivi Kocka" se bo poslovil. Tokrat nepreklicno. Njegovemu nasledniku ne bo lahko, saj je v teh časih težko zbrati denar za šport, kljub temu pa je kar nekaj kandidatov, ki bi želeli stopiti v Kocijančičeve čevlje.

NAJPREJ POMESTI
Do zdaj edini predsednik OKS v samostojni Sloveniji bo zapustil solidno zapuščino, saj se več kot 60 odstotkov proračuna OKS napolni iz žepov sponzorjev. Bo pa moral naslednik malce pomesti na naši krovni športni zvezi, saj tam vedri nekaj ljudi, ki so bolj sami sebi namen in imajo za to pač previsoko plačo.

GABROVEC IN VEHOVAR JAVNO
Javno sta svojo kandidaturo (panožne zveze jo morajo oddati do 16. novembra, volilna skupščina OKS pa bo 16. decembra) oznanila zdajšnji podpredsednik OKS in predsednik judo zveze Bogdan Gabrovec ter srebrni olimpijec iz Atlante, kajakaš Andraž Vehovar (slednji ima celo preveč pietetni razlog, saj naj bi bila njegova kandidatura želja nekdanjega predsednika kajakaške zveze Bojana Žmavca).

758-56-jankovic bobinac ms
Mediaspeed

Omenjalo se je še nekaj imen, ki pa so hitro izzvenela v prazno, ampak v zadnjih treh tednih se je pojavil nov, močan igralec. Franjo Bobinac se je omenjal že od začetka tega leta, vendar se je s ponovno izvolitvijo na mesto predsednika rokometne zveze, kot kaže, odpovedal predsedniškemu mestu olimpijskega komiteja. Vendar pa je odlični gospodarstvenik, ki v zadnjih časih z Gorenjem dosega res dobre gospodarske rezultate predvsem na ruskem trgu, kot kaže, le našel rešitev. In to v neki meri v rokometnih krogih. Dokler ni bilo jasno, kako bo na lokalnih volitvah, je bilo vse bolj ali manj tiho, takoj ko je bilo jasno, kdo je novi župan Ljubljane, pa so govorice dobile bolj jasno podobo.

V PARU?
V igro je vstopil župan najlepšega mesta na svetu Zoran Janković, ki je pretekla dva tedna skrbno tipal po terenu. In zdaj naj bi bilo dokončno jasno, da bo Janković vstopil v boj za predsedniško mesto OKS, predlagala pa naj bi ga Rokometna zveza Slovenije. Celo več. Ker je kar nekaj športnih zvez v Franju Bobincu videlo zelo primernega kandidata za Kocijančičevega naslednika (nekaj časa je bil Bobinac tudi Kocijančičev favorit), naj bi Janković in Bobinac kandidirala kar v paru – Janković predsednik in Bobinac podpredsednik.

NIHČE NE BO KUPIL MAČKA V ŽAKLJU
Kaj se bo iz vsega tega izcimilo, bomo še videli, morda pa bo vse jasno že ta teden. Vprašanje je, ali bosta imela Janković in Bobinac podporo ekipnih športov, ki jih zagotovo skušata pridobiti na svojo stran. Odvisno je od tega, kaj jim bosta obljubila in če bodo obljube realne. Zelo pomembno bo, če bosta na svojo stran pridobila nogometno zvezo, toda predsednik NZS Aleksander Čeferin zagotovo ne bo kupoval mačka v žaklju. Vsaka zveza, tudi nogometna, bo kandidate vprašala, kaj bo njihovo predsednikovanje prineslo njihovemu športu. Koliko in kaj pa lahko obljubita ljubljanski župan in predsednik rokometne zveze? Ali nista za sklenitev pakta z drugimi zvezami že malce prepozna?

Članki iz rubrike