Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/gv
STA/gv
23.06.2014 17:30:00
Deli članek:

Finančna pomoč nadarjenim mladostnikom

vszi

Letošnji razpis Mladi so varnost naše prihodnosti zavoda Vse bo vredu se je zaključil s slavnostno podelitvijo priznanj.

Strokovna komisija je med 18 finalisti izbrala 11 mladih upov, ki bodo za nadaljnje delo in uresničitev svojih sanj prejeli finančno podporo, še enega pa je izglasovala spletna javnost. Vsem skupaj bodo namenili 50.000 evrov.

Razpis, ki ga je drugo leto zapored pripravil zavod Zavarovalnice Triglav Vse bo v redu, je k sodelovanju privabil številne obetavne športnike, umetnike in znanstvenike, stare od 16 do 18 let. Njegov namen je širši javnosti predstaviti nadobudne in perspektivne mlade iz vse Slovenije ter z njihovimi zgodbami predstaviti pomen spodbujanja in razvoja talentov za prihodnost naše družbe.

Na današnjem zaključnem dogodku so po izboru komisije diplome in finančna sredstva prejeli golfist Luka Braz iz Golf kluba Arboretum, plavalka plavalnega kluba Gorenjska banka Radovljica Ajda Teran, ritmična gimnastičarka Karmen Petan iz kluba za ritmično gimnastiko ljubljanskega narodnega doma, tenisačica Manca Pislak iz ljubljanskega Tenis kluba, harmonikar David Novak z mariborskega konservatorija za glasbo in balet, klekljarica Neja Mravlja iz idrijske čipkarske šole, violinistka Manca Rupnik s konservatorija za glasbo in balet, baletnik Lan Dan Kerštanj iz društva baletnih umetnikov, mladi znanstvenik Uroš Prešern iz Zveze za tehnično kulturo Slovenije, astronom Darko Kolar iz murskosoboške gimnazije in strelec Jože Čeper iz Strelskega društva Vremščica.

S svojim talentom, očarljivostjo in energijo je v spletnem glasovanju največ glasov zbral suvalec krogle Nace Pleško iz Atletskega kluba Olimpija Ljubljana.

Finančna sredstva za sklad, v katerem se je zbralo 50.000 evrov, je poleg Zavoda Vse bo v redu prispeval tudi Pro Plus v okviru oddaje Znan obraz ima svoj glas, še dodajajo iz Zavarovalnice Triglav.