zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 19.07.2023 19:00:14

Fantasy PLT je nazaj! Ker je v virtualnem svetu včasih še bolj zanimivo

Prepričani smo, da našo simulacijsko igrico Fantasy PLT zdaj že dobro poznate.

Tudi v novi sezoni jo boste lahko igrali in se vnovič potegovali za zelo bogate nagrade. V pretekli je generalni sponzor lige Telemach podelil velikansko LG televizijo, Xiaomijevo tablico in Xiaomijeve pametne ure, turistična agencija Palma pa potovanje v Pariz in ogled tekme PSG-ja. Tudi v novi sezoni se boste lahko potegovali za zelo privlačne nagrade, ki vam jih razkrijemo zelo kmalu!

Angleška premier liga ima zagotovo najbolj prepoznavno in hkrati z naskokom najbolj igrano verzijo Fantasyja, svojo imajo tudi la liga, serie A, ligue 1 in Uefa z ligo prvakov. Že vrsto let pa ima svojo tudi slovenska prva liga: Fantasy PLT, ki ga skupaj ustvarjata Ekipa SN in Nogometna zveza Slovenije, v njej pa sodeluje tudi generalni sponzor prve lige Telemach, ki skrbi za bogate nagrade. Tudi turistična agencija Palma je pripravila fantastične nagrade.

Za vse tiste, ki vam igrica Fantasy ni blizu, naj samo na hitro predstavimo pravila: gre za strateško nogometno igro, v kateri tekmujete s prijatelji, sodelavci, številnimi znanimi imeni slovenskega športa in estrade – ter pravzaprav proti celotni Sloveniji. V pretekli sezoni so tako od tiste starejše garde nekdanjih slovenskih nogometnih reprezentantov igrali Boštjan Cesar, Miran Pavlin in Tonči Žlogar, od zdajšnjih reprezentantov pa Benjamin Šeško, Benjamin Verbič, Andraž Šporar in Petar Stojanović. Sodelovali so radijski voditelji Denis Avdić, Miha Deželak in Jana Morelj, pa tudi športniki iz drugi panog: košarkar Gregor Glas, atlet Žan Rudolf, smučar Klemen Kosi, nekdanja smučarja Aleš Gorza in Peter Pen.


Kako? Preprosto. Na začetku sezone, ob prijavi ekipe, vsak virtualni menedžer dobi na voljo 100 enot in z njimi mora kupiti petnajst nogometašev iz slovenskih prvoligaških klubov, s katerimi bo začel sezono. Dva vratarja, pet branilcev, pet vezistov in tri napadalce. Enajst jih postavi v začetno enajsterico, štiri ima na klopi. Jasno, da cene igralcev variirajo. Mariborski Ivan Brnić je denimo precej dražji kot vezisti Rogaške ali Aluminija, ker se nekako pričakuje, da bo hitronogi Hrvat svojim menedžerjem prinesel več točk. Točke se zbirajo glede na predstave slovenskih prvoligaških igralcev na zelenicah.

Čeprav je torej igra virtualna, hkrati temelji na predstavah, ki jih kažejo nogometaši na igrišču v realnem svetu. Vsi nogometaši zbirajo točke z doseženimi zadetki in podajami, branilci in vratarji – pa tudi vezisti, ki za to dobijo eno točko – tudi s »čistimi mrežami« oziroma tekmami brez prejetega gola. Ob velikem številu prejetih golov bodo branilci in vratarji točke izgubljali, prav tako nogometaš izgubi točk(e) v primeru rumenih oziroma rdečih kartonov ali zgrešene enajstmetrovke.

Povedano drugače: bolj ko je nogometaš uspešen v realnem svetu, več točk bo prinesel virtualnemu menedžerju v igrici Fantasy. Tisti, ki ga postavite za kapetana (ali za namestnika kapetana, če kapetan morda ne bi igral), vam bo osvojene točke podvojil. Če s katerim od nogometašev niste zadovoljni, ga lahko zamenjate, dvakrat v sezoni lahko zamenjate tudi celotno ekipo. Preprosto, kajne?

Registrirajte se na spletni strani https://fantasy.ekipasn.svet24.si/, sestavite svojo ekipo, povabite prijatelje in tekmujte. Če boste dovolj dobri, boste osvojili tudi odlične nagrade. Če ne, se boste zgolj noro zabavali, boste videli.

Članki iz rubrike