nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
4 15.11.2023 19:52:01

Kaaaaj?! Noro, kaj je Cedevita Olimpija v Eurocupu naredila tokrat - res neverjetno ...

ALESFEVZER.COM
Cedevita Olimpija je igrala proti ekipi, ki je doslej v povprečju vse tekme izgubljala za 25. V Ljubljani pa je zmagala. In to na neverjeten način.

Po šestih porazih na prvih šestih tekmah v Eurocupu je bila sedma tekma za Cedevito Olimpijo na papirju kot nalašč. Igrala je namreč proti ekipi Veolia Towers Hamburg, ki je po šestih tekmah prav tako imela šest porazov, za nameček pa s katastrofalno razliko -145 (da, minus 145) med doseženimi in prejetimi koši. Bila je to torej idealna priložnost za prvo mednarodno ljubljansko zmago v tej sezoni, sploh ker so zmaji to tekmo igrali doma, v Ljubljani. A stvari so šle v povsem drugo smer. 

Gostje iz Nemčije so bili že v prvem polčasu boljši nasprotnik in so ta del igre kar zanesljivo dobili, nato pa smo v drugem gledali popolno eksplozijo ekipe s tistih -145 in popoln razpad Cedevite Olimpije. Že kmalu v tretji četrtini so gostje vodili za več kot 20 (!), nato na ogorčenje Stožic za več kot 25 (!), točno za 25 pa je vodila po treh četrtinah. Potem pa ... Kot po čudežu je Cedevita Olimpija zadnji del igre začela z delnim izidom 16:0, prišla na sedem točk zaostanka, nato na 5, s trojko Blažiča dve minuti pred koncem celo na 2!?

Potem ko je tri četrtine dišalo po največji mogoči sramoti, je močno zadišalo po preobratu vseh preobratov. Potolčena in osramočena dvorana je norela, a to še ni bilo vse. Najprej so Nemci hitro odšli na sedem naskoka in zdelo se je, da je sanj o nemogočem dokončno konec. Toda ne.  Nova trojka Blažiča je znotraj zadnje minute vrnila zaostanek na -2, gostje so grešili s črte prostih metov in gostitelji so 15 sekund pred koncem dobili napad za izenačenje. A Klemen Prepelič ob treh točkah zaostanka ni uspel izsiliti treh prostih metov, od dveh pa je zadel le enega.

Prepelič je po zaostanku za 4 še uspel zadeti noro trojko in imel meč čez celo igrišče v zadnji sekundi, a bilo je malo premalo. In res prav neverjetno, če ima človek v mislih celoten obračun. Gostje so tako vendarle vknjižili prvo zmago, Cedevita Olimpija pa po nori tekmi, po kateri je težko povedati kaj pametnega, s končnih 83:86 ostaja pri ničli. 

Članki iz rubrike