nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
12 03.10.2023 13:42:13

Kdo je naredil napako, KZS ali Rogaška? Zveza v sporočilu za javnost razkrila vse!

KZS
Košarkarska zveza Slovenije je podala odgovor na zapis KK Rogaška, ki je bil objavljen na spletni strani kluba.

Tekma 1. kola Lige Nova KBM med Ilirijo in Rogaško, ki je bila v Ljubljani na sporedu 30. septembra, je bila po uradni dolžnosti registrirana z rezultatom 20:0 v korist ekipe Ilirija. Na tekmi je za ekipo Rogaške namreč nastopil igralec Val Luka Jugovac, ki v prvem kolu državnega prvenstva ni imel pravice nastopa, saj je v klub prestopil izven prestopnega roka.


Po izrečenem sklepu so se oglasili iz Rogaške in zapisali, da tehnični komisar ni opazil odstopanj, zaradi česar je na tej tekmi zaigral tudi omenjeni Jugovac. Zveza je zdaj v sporočilu za javnost razkrila, da so v klubu dobili jasna navodila, kako in kaj.

"Odgovornost za nastop igralcev na posamezni tekmi je povsem na strani kluba in nekorektno je razloge iskati pri drugih osebah, kot v določenem primeru tehničnem komisarju. Če igralec prestopi po koncu prestopnega roka, kar je bil primer v tej zadevi in pred začetkom tekmovanja, v prvem kolu nima pravice nastopa. Registracijski pravilnik se v tem delu ni spreminjal že več let in klubi v večini ta določila poznajo. Poleg tega, da je to določilo jasno zapisano v pravilniku, pa je v konkretni zadevi potrebno omeniti še, da je igralec v klub prestopil 19. septembra. KK Rogaška je bil po elektronski pošti ob potrditvi prestopa obveščen z besedami, »da igralec nima pravice nastopa v 1. kolu DP«. Poleg tega pa je KK Rogaška dne 28. septembra po elektronski pošti prejela tudi Odločbo registracijske komisije iz katere je prav tako jasno razvidno, da igralec v prvem kolu nima pravice nastopa. Ob tem naj poudarimo, da so vse Odločbe Registracijske komisije javno objavljene na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije in dostopne vsem. Sklicevanje in prevračanje krivde na katere koli druge uradne osebe tekme je tako najmanj nekorektno, izključno odgovornost pa za nastalo zadevo nosi klub."

Značke: kzs, rogaška

Članki iz rubrike