nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 30.08.2023 17:36:45

Mlada Srbkinja okrepila Celjanke

KZS
Državne košarkarske prvakinje, ŽKK Cinkarna Celje, so podpisale dolgoročno pogodbo s kadetsko reprezentantko Srbije Andjelo Demirović, ki se na Štajersko seli iz banjaluškega Feniksa. V Celju bo nadaljevala tudi šolanje.

Kar 192 cm visoka košarkarica, ki bo novembra dopolnila 15 let, je kljub svoji mladosti v sezoni 2022/2023 že igrala za člansko ekipo Feniksa v državnem prvenstvu BiH in v povprečju dosegala 14,9 točk in 12,8 skokov na tekmo.


Andjela Demirović bo šolanje nadaljevala v 9. razredu 3. osnovne šole Celje, še dodajajo v klubu. "Vesela sem, da sem se odločila za Celje. Vem, da gre za sredino, ki ponuja najboljše možne pogoje za moj razvoj. Dekleta so me res zelo sprejela. Mislim, da bom ekipi lahko pomagala, zato komaj čakam na prve tekme. Moje košarkarske sanje so povezane z igranjem evrolige," je ob prihodu v mesto ob Savinji povedala mlada košarkarica.

"Pri Andjeli gre za dolgoročni projekt, s katerim želimo pokriti igralno pozicijo, ki je v Sloveniji že tradicionalno najbolj deficitarna. Glede na njene fizične danosti kljub šele 14 letom, nima težav s trenažnim procesom v članski kategoriji. Tako kot vsaka mlada igralka potrebuje svoj čas, zato moramo biti pri njenem vključevanju v trenažni in igralski proces strpni in pametni," pa je o okrepitvi povedal trener Damir Grgić.

Značke: košarka, ženske

Članki iz rubrike