nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 10.06.2023 19:48:38

Olimpija prišla do naslova prvaka, a doživela hud šok! Velik udarec tudi za reprezentanco!

alesfevzer.com
Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili finalno serijo lige Nova KBM proti Helios Suns s 3:1 in tako dvajsetič ter tretjič v nizu postali državni prvaki. Danes so v dvorani Tivoli slavili s 99:71 (27:22, 50:41, 78:50).

Za Ljubljančane je to druga zaporedna trojna krona v domačih tekmovanjih. Enako kot lani so tudi v sezoni 2022/23 osvojili še slovenski superpokal in pokal Spar. Domžalčani so izgubili v zadnjih petih finalih proti Cedeviti Olimpijo in po šestem nastopu v finalu državnega prvenstva ostajajo pri dveh naslovih iz 2007 in 2016.


Pred 2300 gledalci v Tivoli so danes največ točk za zmagovalce dosegli Zoran Dragić (21), Yogi Ferrell (16) in Karlo Matković (16), pri Helios Suns pa Austin Luke (14) in Blaž Mahkovic (12). Najkoristnejši igralec finala lige Nova KBM je bil organizator igre Cedevite Olimpije Yogi Ferrell.

Kljub veselju ob osvojitvi tretjega zaporednega in skupno dvajsetega naslova, pa so Ljubljančani doživeli hud šok. Edo Murić se je namreč poškodoval med tekmo, že takoj se je videlo, da je nastradalo njegovo koleno. Po koncu pa je šokiral s svojo izjavo o svojem stanju: "Koleno ni dobro, obrnilo mi ga je med tekmo. Na žalost mislim, da bom moral letos reprezentančno akcijo izpustiti. Naredil bom vse, da se tudi po tej poškodbi vrnil še močnejši." 

Značke: košarka, dp

Članki iz rubrike