Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 09.05.2022 12:09:09

ŠOK! Slovenski košarkar padel NA DOPINGU, dobil DVOLETNO PREPOVED tekmovanj in dodatno kazen!

KZS
Reprezentant v košarki 3x3 Dejan Mlakar je kršil protidopinške predpise, so sporočili iz slovenske protidopinške organizacije Sloado. Mlakarju so izrekli dvoletno prepoved tekmovanj ter mu odvzeli vse tekmovalne rezultate, ki jih je dosegel po dnevu odvzema vzorca, 13. avgusta lani. Mlakar mora plačati tudi stroške postopka v višini 1000 evrov.

Agencijo Sloado je akreditirani laboratorij v Seibersdorfu v Avstriji obvestil o nasprotni analitični ugotovitvi v urinskem vzorcu športnika, ki je bil odvzet v Ljubljani na tekmi finalnega turnirja državnega prvenstva v košarki 3x3, 13. avgusta 2021.

Prepovedana snov v športnikovem vzorcu je bila turinabol, ki je v športu prepovedan in je bil leta 2021 uvrščena na seznam prepovedanih snovi in postopkov Svetovne protidopinške agencije (Wada) v skupino S1, kamor sodijo androgeni anabolni steroidi. Dehidroklorometil-testosteron je nespecificirana snov, ki je prepovedana ves čas.



Mlakar je z ekipo Ljubljana East, v kateri so bili še Tjaž Rotar, Stojan Đekanović in Edis Mahmutović, osvojil tretje mesto. Štiriintridesetletnik je v košarki navduševal predvsem v dresu Slovana, v državnem prvenstvu je bil tudi član domžalskega Heliosa, Kopra, Šenčurja ter nazadnje Parkljev in Litije v 2. SKL.

Mlakarju bo suspenz potekel 24. septembra 2023.

Značke: doping, košarka

Članki iz rubrike