900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 22.03.2022 21:44:16

Ježičanke znova usodne za Domžalčanke

Košarkarice Ježice so na današnji tekmi za razvrstitev premagale Domžale z 91:61 in so blizu osvojitve končnega sedmega mesta v 1. SKL za ženske.

Ekipi Derby Ježice in Domžal sta se v skupini za razvrstitev srečali drugič v petih dnevih in tudi v drugo so bile boljše Ljubljančanke, ki so tako še vedno vodilne v skupini za razvrstitev in so v najboljši poziciji da na koncu osvojijo 7. mesto v državnem prvenstvu.

Ekipi sta bili rezultatsko dokaj izenačeni le na začetku srečanja, nato pa so vajeti v svoje roke počasi prevzele Ljubljančanke, ki so na koncu prvega polčasa prišle do prednosti 12 točk (44:32). Nato pa je prišla tretja četrtina, v kateri se gostje nikakor niso znašle, Ježičanke pa so zadevale iz vseh položajev in tekmo veliko pred koncem tretjega dela srečanja le to tudi dobile. Zadnji del je bil le še formalnost, gostje pa so ga celo dobile in nekoliko ublažile zelo visok poraz.


Ježica je zadela kar 15 metov za tri točke in dosegla kar 27 podaj (Domžale le 11), poleg tega pa so domače košarkarice tudi dobile bitko pod košema, saj so imele 48 skokov (Domžale 38), v teh elementih pa gre iskati razlog za visoko zmago domače ekipe.

Najboljša strelka Derby Ježice je postala Hana Ivanuša, ki je dosegla 24 točk in 10 skokov, 16 točk je prispevala Elena Lazarević. Za Domžale je Neža Šrot dosegla 18 točk, Katja Sever jih je dodala 13.

Derby Ježica bo svojo zadnjo tekmo v 1. SKL za ženske v sezoni 2021/2022 odigrala 24. marca, ko bo gostovala pri Tosami Lediti, Domžale pa bodo zadnjo obveznost sezone oddelale 26. marca v mestnem obračunu prav tako s Tosamo Ledita.

Značke: košarka, dp, ženske

Članki iz rubrike