mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

sentya-tiya-awbell Njena.si

Ljubezen po domače: Kakšna je poslovna pot ...

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

ku
ku
2 28.08.2021 13:17:34

Kar PET zmajev se seli k MESTNEMU TEKMECU! Tu so podrobnosti!

Profimedia
Ljubljanska kluba kadrujeta.

Mladi upi Cedevite Olimpije Dan Duščak, Saša Ciani, Blaž Habot, Miha Cerkvenik in Robert Jurković bodo v prihajajoči sezoni igrali za Ilirijo. Ljubljanska ekipa bo v sezoni 2021/22 nastopala v Ligi Nova KBM, Pokalu Spar in Pokalu Alpe Adria, kjer bodo mladi Zmaji lahko pridobivali mednarodne izkušnje, so zapisali pri Olimpija. Pokal Alpe Adria bo moštvo izpod Rožnika začelo v skupini D, pomerilo pa se bo z ekipami Prievidza (Slovaška) Sluneta Ústí nad Labem (Češka), ter Škrljevo (Hrvaška).

Dan Duščak se je v Cedevito Olimpijo preselil lansko poletje. V sezoni 2020/21 je zaigral na treh tekmah v 7DAYS EuroCupu in skupno dosegel dve točki ter zbral dva skoka. V Ligi ABA se je preizkusil na petih obračunih in v osmih minutah v povprečju dosegal 1,5 točke, 0,8 skoke in 0,7 asistence. Več priložnosti za igro je dobil v slovenskem državnem prvenstvu, zaigral pa je na 12 tekmah in v malo manj kot 20 minutah na obračun v povprečju dosegal 9,4 točke, 4,2 asistence in 3,3 skoke na tekmo.

V sezoni, ki je za nami, je Saša Ciani, ki se je Cedeviti Olimpiji pridružil letošnje poletje, nastopal v dresu beograjskega Dynamica, v srbskem državnem prvenstvu pa je zaigral na 21 tekmah, v povprečju na parketu preživel 9,7 minute in dosegal 2,5 točke in 2,3 skoke na tekmo.

Blaža Habota smo pred letošnjim prihodom v Stožice lahko spremljali v Hopsih s Polzele, v državnem prvenstvu pa je zaigral na 26 tekmah in dosegal 4,8 točke in 1,9 skoke na tekmo. Tudi Robert Jurković je v minuli sezoni pri Cedeviti Olimpiji napravil korak naprej v svoji karieri in v dresu članske ekipe odigral štiri tekme slovenskega državnega prvenstva. Na parketu je v povprečju preživel malo manj kot 26 minut na tekmo, dosegal pa 5,8 točke in 3,5 skokov na tekmo. Miha Cerkvenik je že v sezoni, ki je za nami, nastopal za Nutrispoint Ilirijo, na 18 tekmah pa je dosegal 14,3 točke, 4,6 skoke in 2,3 asistence na tekmo.

»Cedevita Olimpija vstopa v drugo sezono sodelovanja z Nutrispoint Ilirijo. Izredno zadovoljni smo, da lahko našim mladim in nadarjenim košarkarjem omogočimo pogoje za njihov razvoj le streljaj od naše stoženske dvorane, naš strokovni štab pa bo lahko njihov napredek spremljal vsakodnevno. Dan Duščak, Saša Ciani, Blaž Habot, Miha Cerkvenik in Robert Jurković so letošnje pripravljalno obdobje začeli pod taktirko našega glavnega trenerja Jurice Golemca, po tednih individualnega dela pa se bodo zdaj preselili v Ilirijo k Saši Dončiću. Verjamemo, da bodo pri Iliriji vsi štirje dobili potreben igralni čas v slovenskem državnem prvenstvu, hkrati pa bodo lahko v Pokalu Alpe Adria pridobili tudi pomembne izkušnje igranja na mednarodnem prizorišču,« je ob tem na klubski spletni strani povedal športni direktor zmajev Sani Bečirović.

Značke: olimpija, ilirija

Članki iz rubrike