neca falk 1 Dobra karma

Neca Falk je rojena upornica in genialka. A ...

Aneta Andollini Svet24.si

Aneta nič več v psihiatrični ustanovi, to ...

pp piknik fit nabodalca Reporter.si

Prodajajo nam nevarno hrano (2.): piščančja ...

valdoltra, neurje Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ponedeljkovo neurje najhujše ...

sedi Necenzurirano

Dopoldan tvita za JJ in piše depeše, popoldne na...

Helena Blagne Odkrito.si

Helena Blagne - Skriva ljubimca?

novi fosili Njena.si

Sanja Doležal ob smrti glasbenega kolega

STA
STA
1 14.02.2020 14:17:22

Kodeljevo ta vikend v znamenju pokala Spar

www.alesfevzer.com
Koper Primorska - Helios Suns in Cedevita Olimpija - Krka sta polfinalna para zaključnega turnirja košarkarskega pokala Spar. Tekmi bosta v soboto ob 15.30 in 18.30 v dvorani Kodeljevo v Ljubljani, finale pa je na sporedu v nedeljo ob 18.45.

Naslov oziroma zadnji dve pokalni tekmovanji brani Koper Primorska, ki je v tej sezoni že osvojila prvo lovoriko na domači sceni, superpokal septembra v Podčetrtku. Več naslovov od Koprčanov imata Krka, ki je bila trikrat prvak, nazadnje 2016, ter Olimpija, ki je svojega dvajsetega osvojila leta 2017. Po enkrat so v pokalnem tekmovanju slavili Helios Suns, Hopsi Polzela in Zlatorog.

Ekipe so četrtfinale odigrale ta teden in v vseh štirih parih ni bilo presenečenj. Ljubljančani so izločili GGD Šenčur, Koper Primorska je bila v dveh tekmah prepričljivo boljša od Rogaške, Krka je premagala Hopse, Helios Suns pa Šentjur.

Na novinarski konferenci so o pričakovanjih in možnostih spregovorili trenerji vseh štirih moštev na zaključnem turnirju. Enotno mnenje je, da je pokal specifično tekmovanje, kjer o zmagovalcih odločata dnevni navdih in forma, vseeno pa večina meni, da je glavni favorit za naslov Cedevita Olimpija.

"Pokal je tekmovanje, v katerem ne zmagujejo vedno najboljše ekipe. Gre za eno tekmo, ki jo moraš odigrati čim bolje, zbran moraš biti vseh 40 minut in upati na dober večer posameznikov. Optimizem gradimo na kakovosti igralcev ter dobrem delu, ki ga opravljamo v zadnjem času. Spoštujemo ekipo Krke, vendar gremo v tekmo samozavestno in z mislijo, da imamo v nedeljo še eno nalogo," pravi strateg Cedevite Olimpije Jurica GolemacNjegov tekmec v polfinalu Vladimir Anzulović meni: "Vsi vemo, kdo je Cedevita Olimpija in kako močno ekipo ima. Zame je brez dvoma favorit tega zaključnega turnirja, toda hkrati se zavedam, da je pokal specifično tekmovanje in da so presenečenja možna. Veseli me, da se v ekipo vračajo nekateri poškodovani igralci in da bomo v polfinalu praktično kompletni. Če se bomo Cedeviti Olimpiji zoperstavili s fizično močjo, mislim, da bo tekma odprta in da imamo možnosti za presenečenje."

Branilce naslova bo vodil Andrej Žakelj: "Vse ekipe, ki so se uvrstile na zaključni turnir, imajo isti cilj - zmagati. Mi ne skrivamo ambicij, naš cilj je finale, kako se bo razpletlo, pa bomo videli. Igralci so že malce utrujeni, saj je sezona dolga in naporna, vendar verjamem, da je tako tudi pri ostalih ekipah."

"S Koprom Primorsko smo se to sezono srečali že dvakrat, vendar v precej drugačnih zasedbah. Zame je še vedno absolutni favorit, vendar verjamem v svoje igralce in vem, da na Kodeljevo ne bomo šli z belo zastavo. Naredili bomo vse, da presenetimo in da v nedeljo odigramo še eno tekmo," pa dodaja trener Helios Suns Dejan Jakara.

V sklopu članskega pokala Spar bo v soboto tradicionalno potekal tudi zaključek mini pokala Spar za otroke do 13. leta starosti. V polfinalu se bodo pomerili Plama pur Ilirska Bistrica - Ljubljana ter Mesarija Prunk Sežana - ECE Triglav.

Značke: košarka, pokal

Članki iz rubrike