ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 11.02.2020 21:13:59

IZJEMNI Jaka Blažič ne hladi cevi! Golemčevi medeni tedni še trajajo

alesfevzer.com
Košarkarji Cedevite Olimpije in Krke so slavili na današnjih prvih četrtfinalnih tekmah pokala Spar. Ljubljanska zasedba je bila v gosteh boljša od ekipe GGD Šenčur z 85:77, novomeška pa je na domačem parketu ukanila Hopse s Polzele z 95:83. Povratni tekmi bosta v četrtek. Zaključni turnir najboljše četverice bo v soboto in nedeljo na Kodeljevem.

Izbranci ljubljanskega trenerja Jurice Golemca so odpor domačih košarkarjev strli šele v drugem polčasu. Pri zmajih je bil najbolj razpoložen slovenski reprezentant Jaka Blažič, ki je v slabih tridesetih minutah dosegel 25 točk, izkazal pa se je tudi Codi Miller-McIntyre, ki je 14 točkam dodal še devet podaj in šest skokov. Pri gorenjski zasedbi je bil najbolj učinkovit Marko Popadić z 22 točkami.


V dolenjski prestolnici so si domači košarkarji po izenačenem prvem polčasu odločilno prednost priigrali v tretji četrtini, ki so jo dobili z 29:15. Pri Novomeščanih je bil strelsko najbolj učinkovit Muhamed Pašalić z 19 točkami in osmimi podajami, medtem ko je Luka Lapornik za zmago prispeval 17 točk. Pri Polzeljanih je Sandi Čebular dosegel 21, Miha Vašl pa 19 točk.

V ponedeljek so Helios Suns v gosteh s 67:60 premagali Šentjur, Koper Primorska pa je bila prav tako v gosteh boljša od Rogaške z 82:62. Povratni tekmi bodo ekipe igrale v sredo.

Značke: košarka, pokal

Članki iz rubrike