stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ue
ue
2 18.07.2019 07:01:09

Je to MOGOČE? REAL hoče tega SLOVENCA! Kmalu se SELI V MADRID!

Kraljevi klub je v svoje vrste pripeljal nadarjenega Slovenca.

Potem, ko je lansko poletje oranžni dres Heliosa za belega Rela Madrida zamenjal Urban Klavžar, se letos zgodba v Domžalah ponavlja. V vrste španskega velikana odhaja 14-letni Jan Vide. V lanski sezoni se je udeležil dveh turnirjev z Realovo ekipo letnikov 2005, na katerih je trenerje prepričal v svoje kvalitete. V špansko prestolnico se bo odpravil konec avgusta.


Prve košarkarske korake je sicer napravil v domžalski šoli košarke na OŠ Rodica in se kmalu priključil klubskim treningom v Domžalah. Z ekipo U-13 je osvojil dva naslova državnih prvakov, po enkrat pa je bil zlat in srebrn v Mini pokalu Spar. Z ekipo U-15 se je prav tako veselil dveh zaporednih naslovov državnih prvakov, na letošnjem zaključnem turnirju, kjer je igral kot leto mlajši, pa je bil celo najboljši strelec in igralec turnirja, potem ko je v finalu prispeval 41 točk.

Vide pri Realu ne bo osamljen, poleg Urbana Klavžarja je del mladinske ekipe tudi Dan Duščak. "Za mano je nekaj neverjetnih let pri Helios Sunsih. Da me je Real Madrid povabil v svoje vrste, mi je v veliko čast, prav tako pa je to velika življenska preizkušnja. Bo pa seveda prehod lažji, ker vem, da me tam že čaka slovenska pomoč. Da sem prišel do tega, se moram zahvalit vsem svojim soigralcem in trenerjem, predvsem pa hvala Gašperju Papežu, s katerim sva skupaj gradila mojo košarkarsko pot in osebnost," pravi mladi slovenski up.

Članki iz rubrike