Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

ue
ue
2 18.07.2019 07:01:09

Je to MOGOČE? REAL hoče tega SLOVENCA! Kmalu se SELI V MADRID!

Kraljevi klub je v svoje vrste pripeljal nadarjenega Slovenca.

Potem, ko je lansko poletje oranžni dres Heliosa za belega Rela Madrida zamenjal Urban Klavžar, se letos zgodba v Domžalah ponavlja. V vrste španskega velikana odhaja 14-letni Jan Vide. V lanski sezoni se je udeležil dveh turnirjev z Realovo ekipo letnikov 2005, na katerih je trenerje prepričal v svoje kvalitete. V špansko prestolnico se bo odpravil konec avgusta.

Prve košarkarske korake je sicer napravil v domžalski šoli košarke na OŠ Rodica in se kmalu priključil klubskim treningom v Domžalah. Z ekipo U-13 je osvojil dva naslova državnih prvakov, po enkrat pa je bil zlat in srebrn v Mini pokalu Spar. Z ekipo U-15 se je prav tako veselil dveh zaporednih naslovov državnih prvakov, na letošnjem zaključnem turnirju, kjer je igral kot leto mlajši, pa je bil celo najboljši strelec in igralec turnirja, potem ko je v finalu prispeval 41 točk.

Vide pri Realu ne bo osamljen, poleg Urbana Klavžarja je del mladinske ekipe tudi Dan Duščak. "Za mano je nekaj neverjetnih let pri Helios Sunsih. Da me je Real Madrid povabil v svoje vrste, mi je v veliko čast, prav tako pa je to velika življenska preizkušnja. Bo pa seveda prehod lažji, ker vem, da me tam že čaka slovenska pomoč. Da sem prišel do tega, se moram zahvalit vsem svojim soigralcem in trenerjem, predvsem pa hvala Gašperju Papežu, s katerim sva skupaj gradila mojo košarkarsko pot in osebnost," pravi mladi slovenski up.

Članki iz rubrike