Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 08.05.2019 16:01:13

V polfinalu lige Nova KBM Sixt Primorska - Krka in Petrol Olimpija - Helios Suns

alesfevzer.com
V igri za naslov prvaka košarkarske lige Nova KBM so ostala le še štiri moštva. Sixt Primorska bo v polfinalu igrala s Krko, Petrol Olimpija pa se bo pomerila s Helios Suns.

Osemindvajseti državni prvak Slovenije bo najkasneje znan v naslednjih dvajsetih dneh. Najboljše ekipe zdaj čaka zgoščen razpored, saj se bodo tekme vrstila na nekaj dni. Polfinale bodo Koprčani in Novomeščani odprli že v petek, 10. maja, ob 18.45 - Petrol Olimpija in Helios Suns bosta igrala dan kasneje, drugi tekmi bosta 13. maja, morebitni tretji pa 15. maja.

Finalista ne bosta imela prav veliko časa za regeneracijo, saj se bo finale začel 18. maja, tekme v seriji na tri zmage pa si bodo sledile na tri dni.

Favorita v polfinalih sta najboljša iz lige za prvaka, Sixt Primorska in Petrol Olimpija. Oba imata dovolj širok igralski kader za naporen ritem tekem, dovolj izkušenj in kakovosti ter še prednost domače dvorane v morebitnih tretjih tekmah. Hkrati sta njuna tekmeca precej oslabljena. Zaradi poškodb sta sezono že končala oba glavna organizatorja igre, Domen Bratož pri Krki in Jure Močnik pri Helios Suns.

Trenerja favoritov, Jurica Golemac in Jure Zdovc, ki sta na novinarski konferenci predstavila želje in cilje, ne bežita od odgovornosti.

"Do polfinala smo prišli s trdim delom, ponižno in vztrajno. V športu ni pomembno, kaj se je zgodilo, temveč kaj se bo. Serija s Krko ne bo lahka, vendar se zavedamo svoje kakovosti in ne bežimo od vloge favorita. Mislim, da je imela ta ekipa v tej sezoni že veliko zahtevnih preizkušenj, tako da breme zmage zanjo ni dodaten pritisk," pravi Jurica Golemac.



Njegov tekmec v polfinalu Simon Petrov na klopi Krke se zaveda moči Koprčanov, a ob tem poudarja, da bo prav iz medsebojnih dvobojev v tej sezoni črpal motiv in iskal način, kako presenetiti Sixt Primorsko. "V tej sezoni smo odigrali veliko dobrih tekem, a tudi precej slabih. Pričakujem, da bomo v polfinalu prikazali svoje najboljše predstave in če jih res bomo, potem sem prepričan, da bo serija izenačena in zanimiva."

Jure Zdovc vodi Petrol Olimpijo od konca februarja in z napredkom pri delo moštva ni ravno navdušen. Bil je tudi edini od polfinalistov, ki je potreboval tri tekme, da je v četrtfinalu preskočil Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo.

"Trudimo se najti homogenost v ekipi in če nam je to pred nekaj tedni še uspevalo, imam zdaj občutek, da smo malce nazadovali. Naš cilj je zagotovo finale, kjer bo nato verjetno Sixt Primorska nesporni favorit, zato se moramo polfinala z Domžalčani lotiti nadvse skrbno. Če se bomo uvrstili v finale, sem prepričan, da bomo tam igrali veliko bolj sproščeno," meni Jure Zdovc.

Najmlajši od štirih trenerjev v polfinalu je 33-letni Dejan Jakara, ki je z uvrstitvijo Helios Suns v polfinale poskrbel za edino presenečenje v četrtfinalih. Domžalčani so namreč izločili tretjeuvrščene Hopse s Polzele.

"Vzdušje v ekipi je odlično. Delo na treningih je pravi užitek in fantje se že veselijo novih priložnosti za dokazovanje. Resda bomo morali prilagoditi sistem igre, saj bo manjkal prvi organizator igre Jure Močnik, a na to smo v tej sezoni že vajeni. Glede na to, da smo v tej sezoni vse tekme, ki so bile odločilne, dobili, sem optimističen tudi pred polfinalom. Za nas bodo vse naslednje tekme le užitek in nagrada za delo tekom cele sezone," je povedal Jakara.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike