Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 24.01.2019 22:58:22

Celjanke ob koncu strle odpor Mariborčank

Celjske košarkarice so v tekmi 3. kroga drugega dela 1. SKL na koncu le strle odpor Mariborčank in zmagale s 77:66 ((20:14, 41:35, 49:61). V soboto, 26. januarja, se bosta pomerili ekipi Ježice in Konjic, v torek, 29. januarja, pa bosta na sporedu dve tekmi; Triglav bo gostil Domžale, Akson Ilirija pa Grosuplje.

MARIBOR - CINKARNA CELJE 66:77


Košarkarice Maribora so odlično začele tekmo in v prvi četrtini popolnoma zasenčile vodilno ekipo državnega prvenstva. Po prvih desetih minutah so si priigrale šest točk prednosti in jo do odmora tudi uspešno zadržale. Trener gostujočega moštva je v prvem delu igre spočil nosilke igre in ponudil priložnost ostalim igralkam. V drugem polčasu so Celjanke ujele zaostanek, z delnim izzidom 12:2 povedle in na koncu zmagale z enajstimi točkami razlike. Pri domačinkah je bila najuspešnejša Elma Dautović, ki je v statistiko vpisala 9 skokov in 21 točk. Pri Celjankah pa je bila najboljša strelka Anđela Delić, ki je dosegla 16 točk.

"Čestitam našim igralkam za srčno predstavo in ekipo Celja za zasluženo zmago. Predvsem prvi polčas smo igrali zalo dobro. V drugem delu je Celje bolje igralo v obrambi in nas prisililo v veliko izgubljenih žog, kar je odločilo zmagovalca," je tekmo ocenil Žiga Ravnikar, trener Maribora. "Tokrat so priložnost za dokazovanje dobile mlajše košarkarice. Nekatere so to dobro izkoristile, druge manj. Čestitam domači ekipi za lepo igro, mojim košarkaricam pa za zmago," pa je dejal Damir Grgić, trener Cinkarne Celja.

Značke: košarka, dp, ženske

Članki iz rubrike