900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
1 29.12.2018 10:12:10

ČUSTVENA IZPOVED slovenskega košarkarja: KONEC JE, srečen sem, da SEM ŽIV, da sploh LAHKO TO PIŠEM!

alesfevzer.com
Slovenski košarkar Urban Gorjanc je zaradi težav s srcem končal kariero.

Star je šele 26 let, pa je moral že končati svojo športno pot. Urban Gorjanc je obelodanil konec svoje košarkarske kariere, ob tem pa postregel s čustvenim zapisom, ki je marsikoga spravil na rob solza. Gorjanc je razkril, da se je za takšno potezo odločil zaradi resnih težav s srcem, zaradi katerih je moral celo na operacijo. Slednja je bila sila zahtevna in po košarkarjevih besedah tudi zapletena. Vmes je prišlo celo do zapletov, zato je med drugim poudaril, da je srečen, ker sploh lahko piše te besede ...


"Nisem si mislil, da bo leto 2018 leto, ko bom zaključil kariero aktivnega športnika, ampak potrebno je bilo nujno urediti stanje srca, ki bo zagotovilo mirno življenje naprej. Nikoli mi ne bo žal, da sem dal čez, kar sem dal. Košarka mi je spremenila življenje, spoznal sem veliko ljudi in prijateljev, kar je neprecenljivo. Skozi košarko sem se naučil veliko lekcij, ki mi bodo prišle prav in jih bom lahko prenašal naprej. Zahvalil bi se vsem, s katerimi smo delili nepozabne trenutke na in ob parketu, vsem trenerjem ter klubom, ki so v meni videli nekaj in mi dali priložnost. Seveda so bili tudi tisti grenki trenutki, ki so del vsake kariere, ampak potrebni, da te naredijo močnejšega. Vsem, ki ste bili kadarkoli del moje poti, še enkrat hvala za vse!!" je na Instagramu zapisal košarkar, ki je bil z domžalskim Heliosom tudi državni prvak.

Gorjančeva izpoved je bila v nadaljevanju še precej bolj osebna, precej bolj čustvena: "V leto 2019 vstopam v eno popolnoma drugo življenje, kot sem ga bil navajen zadnjih 10 let. Najprej me čaka rehabilitacija po izredno težki operaciji srca, ki sem jo prestal 17.12. in med katero je bilo nekaj hujših zapletov in sem izredno hvaležen strokovnjakom in kirurgom ekipe MC MEDICOR, da lahko tole zdaj sploh pišem. Sicer pa bi bilo se veliko težje, če ob sebi ne bi imel takšne podpore dekleta in družine, za kar se jim sploh ne da zahvalit z besedami. Skratka, izjemno se veselim povsem novega življenja, ki ga začenjam z letom 2019. Zato tudi vsem vam želim srečno in vsega dobrega polno leto 2019!!!" Srečno tudi tebi, Urban!

Članki iz rubrike