19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

Ivan Zgrebec, komarji, pik komarja Svet24.si

FOTO: Hrvatov hrbet po 45 minutah povsem ...

pitagora Petisvet.si

Zgodovina magije - 2. del: starodavni rituali

odpadki, litijska cesta Svet24.si

FOTO: Ekološka sramota na robu Ljubljane – kdo ...

norilsk, severna medvedka, polarni medved, Svet24.si

FOTO in VIDEO: Sestradana medvedka prihlačala v ...

Ana Klašnja Njena.si

Ani Klašnja se je življenje obrnilo na glavo

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

STA
STA
0 26.09.2018 22:44:37

Visoka zmaga Celjank za uvod v sezono

Nova sezona državnega prvenstva za ženske se je začela z vnaprej odigranim obračunom 6. kroga med Cinkarno Celjem in Mariborom. Aktualne državne prvakinje so prišle do visoke zmage s 103:47.

Celjske košarkarice so novo sezono odprle tako, kot so končale preteklo. Z visoko in zanesljivo zmago so odpravile pomlajeno ekipo Maribora, ki je tekmo odigrala še brez najboljše košarkarice pretekle sezone Tine Cvijanović.

Že v uvodnih minutah je postalo jasno, da so Celjanke tudi v novi sezoni sestavile izjemno močno zasedbo. Ameriški okrepitvi Chatrice White in Rangie Bessard sta bili z 20 oziroma 17 točkami najboljši strelki. Whitova je tekmo končala z dvojnim dvojčkom, saj je zbrala še 11 skokov.

Celjanke so dobile vse štiri četrtine, že po uvodnih desetih minutah pa so vodile z visokimi 25 točkami naskoka. Do polčasa je prednost presegla 30 točk in varovanke Damirja Grgiča so vse dvome o zmagovalcu obračuna razblinile že pred glavnim odmorom.

V drugem polčasu je slovenski selektor minute namenil tudi mladim košarkaricam, ki bodo v nadaljevanju nosile glavno breme celjske igre, saj ekipa iz knežjega mesta nastopa še v evropskem pokalu in regionalni ligi Waba.

Mariborčanke so pred novo sezono prevetrile svoje vrste. Na uvodnem srečanju proti favoriziranim Celjankam je nase opozorila predvsem Merisa Dautović, ki je dosegla 18 točk, temu dosežku pa dodala še devet skokov.

"Kljub visoki končni razliki sem zadovoljen s tekmo. Slednja je bila na trenutke zelo zanimiva. Čestitam mojim košarkaricam za prvo zmago v sezoni ter Mariborčankam za dopadljivo igro," je tekmo ocenil Damir Grgić, trener Cinkarne Celje. Žiga Ravnikar, trener Maribora, pa je dodal: "Uvodno tekmo v novi sezoni smo odigrali proti zelo močnemu nasprotniku. Kljub visokemu porazu čestitam dekletom za prikazano željo in borbenost v igri. Čestitam tudi ekipi Cinkarne Celje za izvrstno tekmo."

Celjanke bodo v prvem krogu gostile ekipo Grosupljega, Mariborčanke pa se v soboto odpravljajo na gostovanje v Slovenske Konjice.

---------------------------------------------------------

Izid:

CINKARNA CELJE - MARIBOR 103:47 (36:11, 58:26, 76:36)

Značke: košarka, dp, ženske

Članki iz rubrike