rosvita02 Odkrito.si

Priznanje: Rosvita Pesek spregovorila o prepirih z...

Ana_Bar_091 Svet24.si

Jasna Kuljaj povedala, kakšna bo njena prihodnost

marjan ogorevc Petisvet.si

Marjan Ogorevc: Človek lažje najde smisel ...

Vrtec_3 Svet24.si

Drama v vrtcu: Zalezovala je celo babice in dedke ...

camila s krono Svet24.si

Camilla bo kraljica, ker je tak zakon!

bql barcelona Najstnica.si

BQL izdala novo pesem

lado 7 Njena.si

Andrej Škufca razkril spol in ime otroka

STA
STA
0 13.09.2018 14:51:45

Sixt Primorska bo del cene vstopnic namenil projektu Botrstvo

alesfevzer.com
Košarkarji Sixt Primorske bodo v novo sezono vstopili z dobrodelno noto. Prek projekta Plemenite note bodo namreč delež od vsake prodane sezonske in dnevne vstopnice namenili projektu Botrstvo v Sloveniji. Kot je poudaril direktor kluba Matej Avanzo, želijo na ta način narediti nekaj dobrega in hkrati izkoreniniti zastonjkarstvo.

Košarkarski klub Sixt Primorska se je torej povezal s projektom Botrstvo v Sloveniji, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki mu bo namenjen del kupnine vsake domače tekme koprskega kluba.

Kot je na torkovi novinarski konferenci pojasnil Avanzo, bodo prek projekta 50 odstotkov denarja od prodaje sezonskih vstopnic, katerih cena je 70 evrov, namenili projektu Botrstvo v Sloveniji. Prav tako bodo vsi kupci dnevnih vstopnic za posamezne tekme, katerih cena bo šest oziroma sedem evrov, vedeli, da gre 30 odstotkov tega zneska za namen botrstva.


"Mislim, da so pošteni. Do zdaj so pokazali, da sredstva gredo v prave roke in zato smo se odločili za sodelovanje z njimi," je o izbiri projekta Botrstvo v Sloveniji, ki poteka že od leta 2010, povedal Avanzo.

Po njegovih besedah želijo na ta način pomagati dobremu dobrodelnemu projektu in narediti nekaj dobrega, hkrati pa tudi izkoreniniti t.i. zastonjkarstvo. "Mislim, da je projekt zelo dobro zastavljen, da na papirju zdrži. Kako bo pa v praksi, bomo pa videli skozi celotno sezono," je še dodal direktor primorskih tigrov.

Vstopnice v okviru projekta bodo na voljo preko klubske pisarne in prodajnega sistema Moje karte, piše na spletni strani koprskega kluba. Kot so tam navedli, je projekt Botrstvo v Sloveniji namenjen otrokom in mladostnikom iz družin v stiski z vse Slovenije, ki potrebujejo dodatno podporo in pomoč za izboljšanje kakovosti življenja. Botrstvo si prizadeva za zmanjšanje socialne izključenosti otrok in mladostnikov zaradi revščine ter omogočanje boljših pogojev za zdrav in spodbuden razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov.

Članki iz rubrike