Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 08.05.2018 18:38:10

Polfinale štarta v Stožicah in Bonifiki

www.alesfevzer.com
Košarkarska liga Nova KBM se je prevesila v zaključno fazo. Pred najboljšimi štirimi moštvi je polfinale na dve zmagi, para pa sta Petrol Olimpija - Rogaška in Sixt Primorska - Krka. Jutri ob 18.30 se bodo najprej pomerili Ljubljančani in Slatinčani, ob 20.15 pa še Koprčani in Novomeščani.

Čeprav trener Petrola Olimpije Zoran Martić nima rad vloge favorita v zaključnih bojih, rezultati zadnjih tekem govorijo v prid Ljubljančanov. Ti so ligo za prvaka končali na prvem mestu in se bodo v ponovitvi lanskega finala potegovali za štiriindvajseti nastop v finalih državnih prvenstev.

"Smo v formi, dobro se pripravljamo na prihajajoče tekme, kako se bo izteklo na parketu, pa bomo videli v nekaj dneh. Pričakujem zanimive tekme in upam na čim bolj polne dvorane," pravi Zoran Martić, ki ima največ skrbi s poškodbo prsta svojega prvega organizatorja igre Mitchella McCarrona.

trenerji nova kbm 2
www.alesfevzer.com


Rogaška je v zadnjih sezonah stalna članica zaključnih bojev. V zadnjih treh sezonah je bila dvakrat v finalu, a vsakič ostala praznih rok. Z Ljubljančani ima letos ugodno razmerje 2-2; dobila je oba dvoboja v prvem delu ter tesno izgubila obe tekmi v ligi za prvaka.

"Nismo v ugodnem položaju; Holcomb se je poškodoval na zadnji tekmi, prav tako pa je izven pogona Djuranović. Petrol Olimpija je brez dvoma favorit. Ima prednost pod košema, ima širši nabor igralcev, a mi se ne bomo predali vnaprej. Našo priložnost vidimo predvsem na prvi tekmi v Stožicah," je na novinarski konferenci povedal Damjan Novaković.

Sixt Primorska in Krka sta se letos srečali že sedemkrat, a čeprav imajo Koprčani zmago več, so Novomeščani pobrali smetano iz medsebojnih dvobojev. Dobili so finale druge lige Aba in si tako zagotovili udeležbo v elitni diviziji Aba v naslednji sezoni.

"Smo stari znanci in skrivnosti med nami ni. Krka je izkušena in fizično močna ekipa, zato se jim bomo morali zoperstaviti z veliko energije in volje. Čeprav je za Sixt Primorsko polfinale lep dosežek, se tu ne mislimo ustaviti," pravi Jurica Golemac, njegov trenerski kolega pri Krki Simon Petrov pa poudarja: "Smo dobro pripravljeni in to želimo pokazati tudi jutri v Kopru."

Tekme državnega prvenstva bosta prenašali dve televiziji. Jutri iz Stožic bo TV prenos na Sloveniji 2, iz dvorane Bonifika pa bo šel signal preko Šport TV.

Članki iz rubrike