Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.04.2018 22:26:13

Visoke zmage Celja, Triglava in Konjic

Košarkarice so odigrale tekme 8. kroga drugega dela 1. SKL.

Vodilna Cinkarna Celje je gladko premagala Ježico s 102:58, drugouvrščeni Triglav je bil v gosteh s 73:45 boljši od Maribora, Konjice pa od Domžal z 78:33. Že v torek je Akson Ilirija s 66:60 slavila v Grosupljem.

MARIBOR - TRIGLAV 45:73

Triglav je v Mariboru prišel do osemnajstega para točk v tej sezoni 1. SKL in je trdno zasidran na drugem mestu državnega prvenstva. Maribor je bil trinajstič neuspešen in se je po številu točk izenačil z ekipo Grosupljega.

Mariborčanke so se v prvem polčasu odlično upirale favoriziranim Gorenjkam. V prvih desetih minutah so bile domačinke tiste, ki so narekovale ritem igre, ob izteku prvega dela so vodile za koš (15:13). Ob koncu prvega polčasa so Mariborčankam nekoliko pojenjale moči, kar so pokalne zmagovalke izkoristile in povedle za osem, ob polčasu so vodile za šest.

V drugem polčasu pa je sledila popolna nadvlada drugouvrščene ekipe 1. SKL. Triglavanke so strnile vrste v obrambi in si z dobro igro v napadu že do konca tretje četrtine priigrale praktično neulovljivo prednost. Maribor je v drugem polčasu zmogel le 20 točk, varovanke Ernesta Novaka so na koncu zmagale z izidom 73:45. Kranjčanke so bile prepričljivo boljše v skoku (46:31).

Rebeka Abramovič je bila s 17 točkami prva strelka tekme, Urška Žibert jih je pristavila 12, Maja Jakobčič in Nina Jesenšek sta jih prispevali po 11. Pri Mariboru je le Simona Kuzma presegla mejo desetih točk, zabeležila jih je 13, sledila ji je Tina Cvijanović z devetimi.

CINKARNA CELJE - JEŽICA 102:58

Cinkarna Celje tudi po obračunu z Ježico ostaja edina neporažena ekipa v državnem prvenstvu, skupno so Celjanke zbrale že 22 zmag. Ježica je bila štirinajstič v tej sezoni neuspešna in je na sedmem mestu DP.



Celjanke so dvome o končnem zmagovalcu razrešile že v prvem polčasu. Že v prvih desetih minutah so upravičile vlogo favoritov, dosegle so 29 točk, kar 14 več od svojih nasprotnic. Podobno sliko so gledalci v Celju spremljali tudi v drugi četrtini. Varovanke Damirja Grgića so že v prvem polčasu dosegle 64 točk, zadele so deset trojk, imele so 57-odstotni izkupiček meta iz igre, Ježičanke pa so v prvih dvajsetih minutah izgubile 19 žog.

Aktualne podprvakinje lige WABA so tudi v drugem polčasu nadzorovale potek srečanja, ljubljanska ekipa je v nadaljevanju zaigrala nekoliko bolje, celo dobila zadnjo četrtino, a Celjanke so na koncu presegle sto točk in visoko zmagale z rezultatom 102:58.

Larisa Ocvirk je bila s 27 točkami (5 trojk) najboljša strelka srečanja v Celju, Zala Friškovec je dosegla dvojni dvojček (26 točk, 10 skokov), Andrea Marić se je ustavila pri 21 točkah. V dresu Ježice je bila strelsko najbolj razpoložena prva strelka ekipe, Sandra Bajrektarević, ki je v statistiko vpisala 12 točk, Teja Kropivšek jih je pristavila 10.

DOMŽALE - KONJICE 33:78

Konjičanke so na gostovanju v Domžalah prišle do desete zmage v tej sezoni in se ponovno povzpele na četrto mesto, ki bo po 28 odigranih krogih prinesel nastop v polfinalu. Domžalčanke so tudi 22. tekmo v tej sezoni zaključile brez zmage.

Varovanke Stojana Finka so skozi celotno srečanje narekovale tempo. Že po dobrih treh minutah igre je na semaforju pisalo 10:1, ob izteku 20. minute pa je bila prednost gostij že 21.

Tudi v drugem polčasu so prevladovale Konjičanke, ki so bile boljše v vseh košarkarskih elementih in imele več razpoloženih igralk. Najboljša posameznica tekme je bila Katja Klančnik, ki pa je bila šele šesta strelka svoje ekipe. V statistiko je poleg osmih točk vpisala še 17 skokov, dve asistenci, tri blokade in kar osem pridobljenih žog. Košarkarice iz Slovenskih Konjic so do najvišje prednosti prišle ravno na koncu. Tekmo so dobile z rezultatom 78:33.

Sicer je bila v dresu Konjičank najučinkovitejša Tea Ramšak s trinajstimi točkami, pri domačih sta jih po deset dosegli Eliza Pintar in Maja Grintal.

Značke: košarka, ženske, dp

Članki iz rubrike