Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 28.03.2018 22:49:17

Aleksandra Krošelj zadela osem trojk

Arsen Perić
V šestem krogu državnega prvenstva za košarkarice je Triglav v gosteh premagal Akson Ilirijo s 66:55, Grosuplje je na Ježici zmagalo s 70:52, Mariborčanke so tesno premagale Konjice (67:64), trinajstkratne državne prvakinje iz Celja pa so ugnale zadnjeuvrščene Domžale kar s 116:26.

V najbolj zanimivem obračunu kroga je Maribor prišel do tretje zmage v drugem delu 1. SKL, skupno devete v sezoni. V drugem polčasu so bile Mariborčanke ves čas v rahli prednosti, Konjičanke pa so jim dihale za ovratnik. Pet minut do konca obračuna so se Konjičanke približale le na točko zaostanka (52:51), a jim Mariborčanke do konca srečanja vodstva niso želele prepustiti. Zmago Mariborčank je z zadetima prostima metoma 20 sekund do konca tekme potrdila najboljša strelka tekme, Tina Cvijanović - 19 točk, 11 skokov.

Triglavanke so proti Iliriji prišle do sedemnajste zmage v 1. SKL in se tako še utrdile na drugem mestu državnega prvenstva. Ilirijanke so z 11 zmagami in desetimi porazi mesto nižje. Najboljša strelka je bila reprezentantka Rebeka Abramovič, ki je za zmagovalke dosegla 26 točk. Urška Žibert je za Triglav prispevala 12 točk, Eva Prevodnik pa 10. Pri domačinkah je bila strelsko najbolj razpoložena Ela Stergar, ki je zabeležila dvojni dvojček (18 točk, 13 skokov), najboljša strelka Ilirije v tej sezoni, Ela Mičunović, jih je pristavila 16.



Na tekmi med Celjem in Domžalami je bila najboljša strelka Zala Friškovec s 34 točkami, Aleksandra Krošelj pa jih je prispevala 30 točk, od tega kar osem trojk. Trener Domžal Vlado Velikonja je po tekmi dejal: "Rutinirana zmaga Celja. Naša dekleta so hotela pokazati, da se lahko vsaj malo kosajo z vrhunsko ekip. In dobrih pet minut je bila njihova reakcija prava, potem pa nas je preprosto zmanjkovalo. Je pa to za naše kadetinje, ki so igrale, vseeno dobra šola."

Grosupeljčanke so v Ljubljani prišle do devetega uspeha v tej sezoni, ob tem imajo Grosupeljčanke še 12 porazov. Ježica je trinajstič izgubila in je z odigrano tekmo manj na sedmem mestu 1. SKL. Za zmagovalke je Mojca Ahac dosegla 14 točk, Maša Gabrijel in Teja Goršič (11 skokov) pa sta jih pristavili po 11. V ekipi Ježice, pri kateri se je le šest igralk vpisalo med strelke, je bila strelsko najboljša Saša Ziherl, ki je prispevala 20 točk, Sandra Bajrektarević in Teja Kropivšek sta jih zabeležili po 13.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike