Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
19.04.2016 21:26:14
Deli članek:

Grosupeljčanke le še korak od finala

Grega Wernig

Grosupeljčanke so zmagovalke prve polfinalne tekme državnega prvenstva, na gostovanju v Kranju so Triglav ugnale s 57:39.

Dolenjska ekipa bo imela že v petek priložnost, da se prvič v zgodovini kluba zavihti v finale, potem ko bo na domačem parketu gostila drugo srečanje polfinalnega niza.

Gostje so se do zmage prebile povsem zasluženo. Po živčnem začetku na obeh straneh so zgrabile niti igre v svoje roke in izkoristile anemično igro Kranjčank. Po prvi četrtini so vodile s 16:10, pri čemer je Alina Gjerkeš dosegla polovico točk.

V nadaljevanju so se ji pridružile še soigralke, na drugi strani pa je Triglav, ob dobri, kolektivni obrambi tekmic, nadaljeval z brezidejno igro. Grosupeljčanke so v drugih desetih minutah povsem prevladovale, ta del igre dobile z 19:5, ter se že do polčasa oddaljile na 20 točk naskoka (35:15). Po vrnitvi iz slačilnice so Gorenjke zaigrale precej bolj angažirano, a jim ni uspelo zadevati niti lahkih metov, tako da je bil visok poraz neizbežen.

"Čestitke nasprotnicam za zmago. Bitka je izgubljena, vojna še ne!" je bil po porazu redkobeseden trener triglavank Gašper Sluga, ki bo moral z ekipo konec tedna pokazati povsem drugačen obraz, v kolikor bo kranjska zasedba želela izsiliti tretjo, odločilno tekmo, na kateri bi se potegovala za peti zaporedni nastop v finalu državnega prvenstva.

Na drugi strani je bil pričakovano veliko bolj prešerno razpoložen nekdanji reprezentant na klopi Grosupljega Slavko Duščak. "Kot sem dejal že pred tekmo, smo čutili, da se lahko zoperstavimo ekipi Triglava. V to so verjele tudi igralke. Tekmice smo stisnili v obrambi in ta del igre odigrali zelo kolektivno. Nismo jim dopuščali odprtih metov, medtem ko nam je igra v napadu stekla. Našim dekletom lahko za prikazano na prvem polčasu le čestitam. Čaka nas seveda še drugi polčas na domačem parketu v Grosupljem. Tudi na to srečanje se bomo pripravili, kar se da dobro," je dejal po tretji zmagi na sedmi medsebojni tekmi teh ekip v tej sezoni.

Pri Grosupeljčankah je bila na koncu s 17 točkami in sedmimi skoki najuspešnejša slovenska reprezentantka Rebeka Abramovič, 11 jih je dodala Gjerkeševa. Na drugi strani nobena izmed triglavank ni dosegla več kot sedem točk.

V sredo se bosta na prvi tekmi pomerili še ekipi drugega polfinalnega para. V Celju bo pri Athletu, ob 20.00, gostoval Maribor.