Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
09.12.2015 07:58:39
Deli članek:

Gašper Okorn: Predsednik Heliosa nima hrbtenice

Grega Wernig

Za nekaj dni se je "potuhnil", pravi, da si je po odpovedi sodelovanja v Helios Sunsih želel vzeti nekaj časa, preden pove svojo plat zgodbe. Zdaj je slednja tukaj pred vami.

Gašper Okorn je v dolgem pogovoru brez olepševanja in skrivanja povedal veliko zanimivega o njegovih desetih mesecih trenerskega dela v Domžalah.

Zakaj niste že prejšnji teden govorili o vsem tem?
Ne želim izpasti kot majhen užaljen otrok, ki mu je gospod vzel najljubšo igračo. Del tega posla je tudi, da te odpustijo in odkar sem profesionalni trener živim s tem in nimam nobenih težav. Vzel sem si nekaj dni časa, ker sem mislil, da se bomo razšli na pameten in sporazumen način. A kot kaže to enostavno ne gre. Moram povedati, da zavajajo javnost, saj sem dobil odpoved s takojšnjim učinkom takoj, ko sem prišel iz Litve iz krivdnih razlogov, ki jih ne bom našteval, ker bo treba epilog iskati na sodišču. Lahko pa rečem, da bi 90 odstotkov ljudi popadalo od smeha, ko bi slišalo tri točke, zaradi katerih so me odpustili. Zaradi njih ne želijo prevzeti nobene odgovornosti.

Prevzemate vi svojo?
Gašper Okorn je definitivno kriv, da je rezultat slabši od tistega, ki ga je nekdo pričakoval. Sam ocenjujem, da smo naredili dva »kiksa«: ne bi si smeli dovoliti, da smo izgubili v Portorožu in doma s Šenčurjem. To je eno dejstvo, da smo se razšli. Žal bo treba na sodišče, čeprav sem ponujal kompromis, ki pa je bil pogojevan s takimi stvarmi, da to meji na najnižjo možno raven ...

CELOTEN OBSEŽEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN