Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.12.2015 14:14:50
Deli članek:

Goljović novi športni direktor Branika

Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Miljan Goljović je novi športni direktor Akademskega košarkarskega kluba Branik, ki trenutno igra v drugi slovenski ligi.

Mariborčani se nadejajo, da bodo prav s pomočjo najboljšega strelca evrolige v sezoni 1999/2000 mariborsko košarko dvignili na višjo raven ter jo znova zavihteli v prvo ligo.

Finančne težave mariborski košarki niso niti najmanj prizanesle. Ta je minulo pomlad doživela stečaj prvoligaša Maribor Nova KBM. Zdaj je breme padlo na Branik, klub bogate tradicije, ki pa je skozi 67-letno zgodovino prav tako doživljal burne trenutke. V zadnjih letih je bil v senci tekmeca z desnega brega. Branikovci, ki tekme igrajo v dvorani Lukna, želijo mariborsko košarko spet narediti konkurenčno.

"Klub, ki je prevzel selekcijski proces v Mariboru, poskuša v svoje vrste zvabiti ljudi, ki so življenjsko vezani za košarko. To sezono med drugoligaši želimo odigrati solidno, naslednje leto pa dvigniti ambicije. Branik je klub s tradicijo, na osnovi tega jo želimo ohraniti. Miljan Goljović je pustil pečat v slovenski in evropski košarki. Je dober poznavalec stanja in bdel bo nad celotnim športnim razvojem kluba," je potezo pojasnil predsednik kluba Alojz Križman.

TRDO DELO IN PRAVILNE POTEZE
"Za kakovostno delo mora biti dobra organizacija na vseh ravneh. Na športnem področju bo treba poskrbeti za izobraževanje otrok. Morajo spoznati kulturo športa, kaj je profesionalizem, jih naučiti odnosa do športa od prihoda v slačilnico, na tekmo ali v avtobus. Lepo je slišati, da ima klub kadetske in mladinske prvake, ampak končni rezultat je preboj v člansko ekipo in reprezentanco," je uvodoma povedal 44-letni Miljan Goljović. Poudaril je, da v mestu in okolici se s košarko ukvarja med 500 in 600 otrok.

"Glede na število, ne bi smeli skrbeti za prihodnost. Toda le s trdim delom in pravilnimi potezami bomo dosegli kakovost. Dogovor s klubom je bil hiter, ker smo istega mnenja," je še povedal Goljović, ki je klubsko kariero sklenil leta 2010 v majici laškega Zlatoroga, kjer je po koncu igralske kariere prevzel funkcijo direktorja kluba, z Laščani pa se je poslovno razšel maja lani.

Zagotovitev financ je ena izmed osrednjih težav kluba. Nastavili so srednjeročni program, prva liga je cilj, toda naprej je treba postaviti trdne temelje. Predsednik Branika je zagotovil, da bodo še naprej poslovali transparentno in s kadrovskimi okrepitvami skušali spet pritegniti zanimanje za mariborsko košarko, da bi ta ponovno ugledala prvo ligo. "Ne bomo se zaletavali. Smo realni in ne bomo ponavljali napak, ki so se že dogajale v preteklosti," je še povedal Križman.