aljaz kate Odkrito.si

Slovenec, ki navdušuje tudi Kate in Williama

usodna ženska Svet24.si

Patološka odvisnost od "norega odnosa"

Zlata ženska Petisvet.si

Samo za ženske: to se zgodi, ko ...

požar v mežici Svet24.si

FOTO: Ljudje so se ponoči večinoma znašli sami,...

kate Svet24.si

FOTO: Princa Charles sta zasenčili obe snahi

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande šokirala s to spremembo

sasa lendero 2 Njena.si

Saša Lendero šokirala kot črnolaska!

STA
STA
0 18.09.2015 17:01:56

Mariborska košarka pred novimi izzivi

vszi
Stečaj prvoligaškega košarkarskega kluba Maribor je v drugem največjem slovenskem mestu pustil posledice.

Mesto, ki je slovenski košarki dalo velikane tega športa, je zdaj na nizkih vejah. A košarka v mestu ni zamrla, saj Maribor trenutno premore drugoligaša. To je Akademski košarkarski klub Branik. Akademski košarkarski klub Branik, ki ima za sabo bogato in burno zgodovino, se sicer v drugo ligo ni uvrstil skozi rezultate, ampak je sprejel vabilo Košarkarske zveze Slovenije in zapolnil izpraznjeno mesto. Nekoč je že tvoril vrh slovenske košarke, a je leta 2005 tudi on doživel stečaj. Nekdanji jugoslovanski košarkarski as Mario Primorac je obudil košarko v Ljudskem vrtu in leta 2009 je Branik postal mladinski državni prvak. Član te zasedbe je bil tudi Klemen Prepelič.

Branik je po razpadu prvoligaša Maribora spet pristal v ospredju. Klubi in društva, ki delujejo v mestu, so spomladi stopili skupaj. Tako so košarkarske šole Sanija Bečirovića, Boruta Besediča, Branika, Bistrice in Ženskega košarkarskega društva Maribor podpisali pogodbo o sodelovanju, s ciljem vrniti mariborsko košarko na tisto mesto, kamor sodi. Glavno besedo bo imela stroka, ki bo skrbela za sestavo članskega moštva.

"Priložnost bomo dali predvsem Mariborčanom in okoličanom, da se dokažejo. Raven za zdaj sicer še ni visoka, vendar bodo imeli igralci lepo priložnost, da se dokažejo," je na današnji novinarski konferenci Branika dejal trener Žiga Ravnikar, ki je poudaril, da je bil prvi rezultat skupnega sodelovanja vseh dejavnikov prihod Erika Babiča iz Bistrice.

Povratniki med drugoligaše si v sezoni, ki se bo začela 17. oktobra, želijo najprej nabrati izkušnje, čeprav imajo v ekipi nekaj igralcev, ki so igrali z ekipo KK Maribor že igrali v prvi ligi. To sta Marko Cej in Jan Tratnik.

"Favoriti za prvo ligo bodo z nami še imeli težave," je napovedal Ravnikar.

"Vsak konec je začetek nečesa novega. Naš klub je kljub težavam ostal pri življenju, priložnost bomo dali mariborskim domačim košarkarjem, da se izkažejo," pa je v odsotnosti predsednika kluba Alojza Križmana dejal član upravnega odbora Iztok Puhek, ki je zatrdil, da je klub v dobri finančni kondiciji.

Značke: košarka, maribor, branik

Članki iz rubrike