pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 16.08.2015 18:29:21

Superpokal bo gostila Škofja Loka

Nikola Miljković
V superpokalu Slovenije se bosta v soboto, 26. septembra, v škofjeloški dvorani Poden pomerila državni prvak Tajfun iz Šentjurja in novomeška Krka, ki je v minuli sezoni slavila v domačem pokalnem tekmovanju. Prvič v zgodovini slovenske košarke v tej tekmi ne bo nastopila Union Olimpija.

Superpokal Slovenije bo v skladu s tradicijo, v sodelovanju s KZS, organiziral klub, ki je v minuli sezoni napredoval v prvo ligo. Tokrat je to KK Škofja Loka, ki je ta dogodek prvič gostila leta 2005.

Tekmo med Tajfunom in Krko, ki sta se nazadnje srečali v polfinalu DP, ko je bila z 2:0 v zmagah boljša šentjurska ekipa, bo prenašala tudi TV Slovenija. Največ superpokalnih naslovov, sedem, je osvojila Union Olimpija, štirikrat pa so bili najboljši Novomeščani.



Državno prvenstvo se bo začelo 17. oktobra, v prvem delu bo nastopilo devet klubov (Rogaška, Zlatorog, Helios, Portorož, Šenčur Gorenjska gradbena družba, Elektra, Hopsi, Škofja Loka in Lastovka), ki bodo odigrali 16 tekem.

V ligo za prvaka se bodo uvrstili najboljši trije klubi, ki se jim bodo pridružili še Tajfun, Krka in Union Olimpija, ki bodo svojo sezono v ligi ABA začeli 1. oktobra.

Članki iz rubrike